Ρέθυμνο: Στα «μαλακά» ο 36χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης, ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Ρέθυμνο: Στα «μαλακά» ο 36χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης, ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης κατά συγχώνευση 19 μηνών και αναμένεται να αποφυλακιστεί

Ομόφωνα ένοχο για τις κατηγορίες της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση και παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών, έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Ρεθύμνου τον 38χρονο κτηνοτρόφο από την Κίσσαμο, απαλλάσσοντάς τον δηλαδή από τις υπόλοιπες 7 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της κατοχής παιδικού πορνογραφικού υλικού, της αποπλάνησης και του βιασμού.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, 10 μηνών για την κατοχή ναρκωτικών και 2 ετών για την παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και 1.000 ευρώ χρηματική ποινή. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, με αποτέλεσμα η συνολική ποινή να πέσει στους 19 μήνες. Δεδομένου ότι ο 38χρονος έχει ήδη εκτίσει ποινή 16 μηνών, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος. Επίσης, επειδή η απόφαση είναι ομόφωνη, δεν επιδέχεται έφεσης, ενώ στην ακροαματική διαδικασία δεν υπήρξε παρουσία Πολιτικής Αγωγής.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 36χρονος κατηγορούνταν μετά από καταγγελία 18χρονης σήμερα κοπέλας, ότι την αποπλάνησε σε ηλικία 14 ετών και στη συνέχεια, όταν αυτή αρνήθηκε να συνευρεθεί ξανά μαζί του, υπό την απειλή όπλου την βίαζε κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Όλα ξεκίνησαν, όταν κατά τη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών του Τμήματος Κισσάμου για όπλα και ναρκωτικά, εντοπίστηκε στο κινητό του άσεμνο υλικό και μηνύματα προς ανήλικες σε όλη την Κρήτη.

Έτσι διαπιστώθηκε, ότι ο 36χρονος κτηνοτρόφος προσπαθούσε να προσεγγίσει 40 περίπου ανήλικα κορίτσια μέσω των ψεύτικων προφίλ του στα social media. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Κισσάμου ταυτοποίησαν τα ανήλικα κορίτσια και επικοινώνησαν με τους γονείς τους. Κάποια κορίτσια τον αγνόησαν, κάποια που τα έπεισε να αποκτήσουν επικοινωνία, τα πίεζε να συνευρεθούν ερωτικά, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ η 14χρονη τότε καταγγέλουσα πείσθηκε να τον συναντήσει και την αποπλάνησε.

Όταν η ανήλικη αρνήθηκε να τον συναντήσει εκ νέου, εκείνος άρχισε να την απειλεί, ότι θα δημοσιεύσει βίντεο με άσεμνο υλικό, ότι θα την εκθέσει στην οικογένειά της και έτσι κατάφερε να αναγκάσει το μικρό κορίτσι να υποστεί και άλλους βιασμούς. Η 18χρονη σήμερα κοπέλα βρήκε το θάρρος να μιλήσει και ο 36χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.