Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια όταν μαγειρεύεις στην κουζίνα

Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια όταν μαγειρεύεις στην κουζίνα

Δείτε πέντε χρήσιμες συμβουλές

Όταν μαγειρεύουμε στην κουζίνα με όλες αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές λογικό είναι να αυξάνεται το κόστος των λογαριασμών του ρεύματος.

Εκτός από την επιλογή να ετοιμάσουμε γρήγορες συνταγές, λοιπόν, υπάρχουν και μερικά κόλπα με τα οποία μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια στην κουζίνα.

Χρησιμοποιήστε τη χύτρα ταχύτητας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, αν δεν έχετε ήδη, είναι να προμηθευτείτε μια ωραία χύτρα ταχύτητας. Χρησιμεύει επίσης για να μειώσει στο μισό τους χρόνους μαγειρέματος του φαγητού. Πράγμα που είναι μεγάλο πλεονέκτημα όταν πρέπει να μαγειρέψετε για πολλή ώρα όπως μαγειρευτά ή κοκκινιστά κρέατα ή απλά να βράσετε όσπρια.

Μαγειρέψτε στον ατμό

Ένα άλλο είδος μαγειρέματος που εξοικονομεί χρήματα είναι αυτό στον ατμό. Για παράδειγμα με έναν ατμομάγειρα, μπορείτε να μαγειρέψετε πολλά φαγητά ταυτόχρονα.

Χρησιμοποιήστε το καπάκι

Το καπάκι είναι σημαντικό στην κουζίνα γιατί σας επιτρέπει να μειώσετε τους χρόνους μαγειρέματος και να εξοικονομήσετε ρεύμα. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια πρέπει να έχουν δικό τους καπάκια και πρέπει να κλείνει ερμητικά. Το καπάκι, λοιπόν, είναι επίσης απαραίτητο για το ζέσταμα του φαγητού, ή για να το διατηρήσετε ζεστό για περισσότερο, μόνο, έτσι ώστε μην χρειαστεί να ανάψετε ξανά το μάτι της κουζίνας.

Κόψτε τα υλικά σε μικρότερα κομμάτια

Ένα άλλο κόλπο για να επιταχύνετε το μαγείρεμα είναι να κόψετε τα υλικά σε μικρότερα κομμάτια. Είτε είναι, για παράδειγμα, σοταρισμένες πατάτες είτε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, το να τα κόψετε σε μικρά κομμάτια σας επιτρέπει να τα μαγειρέψετε σε λιγότερο χρόνο.

Ετοιμάστε γρήγορες συνταγές

Είναι αυτονόητο ότι από όλες τις συνταγές είναι προτιμότερο να ετοιμάζετε τις πιο γρήγορες , για να μην μένει το μάτι της κουζίνας πολλή ώρα αναμμένο. Είτε πρόκειται για ορεκτικό, είτε για πρώτο είτε για δεύτερο, ακόμα και για συνοδευτικά και επιδόρπια, η συμβουλή μας είναι πάντα η ίδια: επωφεληθείτε από παρασκευές που δεν χρειάζονται περισσότερο από 10 λεπτά μαγείρεμα, αλλά είναι ταυτόχρονα νόστιμες.