Αγρίνιο: Η ΕΛ.ΑΣ. για το γεγονός ότι δεν έχει συλληφθεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο

Αγρίνιο: Η ΕΛ.ΑΣ. για το γεγονός ότι δεν έχει συλληφθεί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 4χρονο

Τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας και για τον αστυνομικό που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση του Κολωνού

Για την υπόθεση ασέλγειας σε 4χρονο αγόρι στο Αγρίνιο μίλησε το πρωί της Παρασκευής (21/10) η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου ξεκαθαρίζοντας πως για τον 28χρονο κατηγορούμενο δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

«Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Φεβρουάριο αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης» διευκρίνισε η Κωνσταντία Δημογλίδου εξηγώντας γιατί ο 28χρονος είναι ελεύθερος.

«Σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που έχει ασκηθεί η δίωξη από τον Φεβρουάριο του 2022, δόθηκε τώρα η εντολή στην αστυνομία να ασκηθεί η δίωξη ως επικίνδυνος τέλεσης και ανάλογων πράξεων, αλλά δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Απλώς ο κόσμος μπερδεύεται και νομίζει ότι η αστυνομία αφήνει έξω έναν δράστη βιασμού… Προφανώς και πρέπει να έχουμε στα χέρια μας ένα ένταλμα σύλληψης», τόνισε συγκεκριμένα.

Μιλώντας για την υπόθεση της 12χρονης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσε: «Δεν προκύπτει ολιγωρία από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού» ενώ παράλληλα εστίασε στον αστυνομικό που φέρεται να εμπλέκεται.

Αναφερόμενη στα όσα λέγονται για καθυστερήσεις στην εξιχνίαση της υπόθεσης η Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι το εγκληματολογικό έχει συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην κατηγορηθούν άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Κάνοντας ειδικοί αναφορά σε αυτούς που προσέρχονται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ είπε ότι μέχρι στιγμής όλοι έχουν υποστηρίξει ότι είχαν συνομιλία, πιθανόν με την 12χρονη, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών. «Για όλους όσοι φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως» είπε.

Αναφέρθηκε και στην πιθανή εμπλοκή αστυνομικού στην υπόθεση σημειώνοντας ότι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκίνησε πειθαρχικός έλεγχος, ενώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του, καθώς όπως είπε πρέπει να δοθούν από την Ανακρίτρια.

Πώς άνοιξε ο φάκελος της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης

Για τα περί ολιγωρίας από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει καθώς πήραν κατάθεση από την μητέρα την ημέρα που έκανε την καταγγελία και άνοιξε φάκελος για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως είπε τους πρότειναν να τους μεταφέρουν οι ίδιοι στο Ανηλίκων, ωστόσο δεν δέχθηκαν και είπαν ότι θα πάνε μόνοι τους. Με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού, σημείωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Για το αν έχει γίνει έλεγχος σε οίκους ανοχής, απάντησε ότι γίνεται έλεγχος σε όλα τα μέρη που έχει υποδείξει το παιδί, τονίζοντας ότι έχει γίνει έρευνα σε οίκο ανοχής αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση.

«Μέχρι και το σημείο που τέλειωσε η προανάκριση δεν υπήρξε διαρροή»

Σχετικά με τη διαρροή στοιχείων για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε ότι μέχρι και το σημείο που τέλειωσε η προανάκριση δεν υπήρξε διαρροή. Από τη στιγμή που κλήθηκαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι είχαμε διαρροή, καθώς όπως είπε στοιχεία δίνονται στους δικηγόρους.

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε στην καταγγελία 19χρονης σε βάρος αστυνομικών για βιασμό της μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ευθύνες ακόμα και αν αθωωθούν.