Έκλεβαν αυτοκίνητα από την Αττική και τα έστελναν στη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν αλλοδαπούς

Έκλεβαν αυτοκίνητα από την Αττική και τα έστελναν στη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν αλλοδαπούς

Πώς δρούσε η συμμορία

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων πέντε μελών συμμορίας, που ενέχονται σε κλοπές οχημάτων οδήγησε εντατική, πολύμηνη και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως γράφει το thestival.gr πρόκειται για υπηκόους Συρίας ηλικίας 31, 31, 32, 28 και 20 ετών, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τα έτη 2019-2020, λειτουργώντας κατ’ επάγγελμα, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαιρούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού από περιοχές της Αττικής, με σκοπό την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η μεταφορά των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, όπου παραποιούσαν ειδικά χαρακτηριστικά τους (π.χ. αυτοσχέδια βαμμένα τζάμια με μαύρο σπρέι) και τοποθετούσαν σ’ αυτά πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να παραπλανήσουν τις αστυνομικές Αρχές και να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό τους. Στη συνέχεια τα στάθμευαν σε συγκεκριμένα σημεία ώστε να βρίσκονται σε “επιχειρησιακή ετοιμότητα”.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν όλα τα κλεμμένα οχήματα και συγκεκριμένα τέσσερα πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.