Γεμάτες οι φυλακές και τα κρατητήρια της Θράκης – Δεν υπάρχουν πια χώροι

Γεμάτες οι φυλακές και τα κρατητήρια της Θράκης – Δεν υπάρχουν πια χώροι

Η κατάσταση αυτή δεν είναι ασφαλής ούτε για τους κρατουμένους, ούτε για τους αστυνομικούς, τόνισε ο πρόεδρος Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης

Το 90% αγγίζει την πληρότητα οι φυλακές και τα κρατητήρια στη Θράκη με τις Αστυνομικές Αρχές να ζητούν να ληφθεί άμεσα μια λύση.

«Το πρόβλημα διαιωνίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου, από την εποχή της πανδημίας του Covid. Τότε οι φυλακές δεν δέχονταν κρατουμένους λόγο Covid και μεταβιβαζόταν το πρόβλημα στα κρατητήρια» εξηγεί ο πρόεδρος Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης, Νίκος Γουναρίδης.

«Μέρα με τη μέρα το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς την ίδια στιγμή το σωφρονιστικό ίδρυμα της Κομοτηνής παρουσιάζει πληρότητα, ως συνέπεια να δίνεται εντολή να παραμένουν οι κρατούμενοι στα κρατητήρια».

«Έχουν γεμίσει κατά 90% με ποινικούς κρατούμενους από άλλες φυλακές που έρχονται για το Εφετείο Κομοτηνής» συμπλήρωσε ο κ. Γουναρίδης, τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν είναι ασφαλής ούτε για τους κρατουμένους, ούτε για τους αστυνομικούς.

Σημείωσε πως οι περισσότεροι κρατούμενοι αφορούν αυτόφωρα, ενώ έχουν αυξηθεί και οι διακινητές.

Ερωτώμενος για το πόσο παραπάνω είναι οι κρατούμενοι στα κρατητήρια απάντησε: «Το ανώτερο που μπορεί να έχει είναι 18 κρατούμενοι εκ των οποίων οι τέσσερις γυναίκες. Το θέμα είναι πως τώρα ένα αυτόφωρο δεν θα μπορέσουμε να το βάλουμε ξεχωριστά σε ένα κελί».