Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί τελικά η δίκη των 12 κατηγορουμένων

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί τελικά η δίκη των 12 κατηγορουμένων

Απορρίφθηκε το αίτημα της οικογένειας του θύματος - Η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί τελικά η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Οι 12 νεαροί που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη δολοφονία του 19χρονου τότε Άλκη την 1η Φεβρουαρίου στη Χαριλάου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έθεσε στο αρχείο το αίτημα της οικογένειας να γίνει η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Είχε προηγηθεί η αρνητική εισήγηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελου Καμηλάρη, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει ζήτημα που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί στα μικτά ορκωτά δικαστήρια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί και η δικάσιμος.

Αλέξης Κούγιας: «Οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα και να αποφασίσουν χωρίς φόβο»

Από το δικηγορικό γραφείο του κ. Αλέξη Κούγια εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πριν από λίγη ώρα, πληροφορηθήκαμε από τον Άρειο Πάγο, ότι η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε το αίτημα της οικογένειας του αείμνηστου Άλκη Καμπανού να διεξαχθεί η δίκη για την άγρια δολοφονία του σε Δικαστήριο αρμοδιότητος του Εφετείου Αθηνών για λόγους ασφαλείας της οικογένειας Καμπανού, των μαρτύρων κατηγορίας και των ενόρκων, λόγω της ιδιαίτερης επικινδυνότητας των δραστών αλλά και του υποστηρικτικού τους περιβάλλοντος, με ό,τι σημαίνει το τελευταίο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο θα δικάσει την εμβληματική αυτή δίκη, θα είναι ένα από αυτά της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, της Χαλκιδικής ή των Γιαννιτσών.

Κατόπιν εντολής της οικογένειας Καμπανού, θέλουμε να εκφράσουμε την απόλυτη δυσαρέσκειά τους, αλλά και τη δική μας δυσάρεστη έκπληξη γι’ αυτήν την απόφαση και θέτουμε προ των ευθυνών τους, αυτούς που την έλαβαν.

Ευχόμεθα η δίκη να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια και να μην έχουμε δυσάρεστα γεγονότα, εντός και εκτός του Δικαστηρίου, τα οποία θα αλλοιώσουν όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης.

Ευχόμεθα οι ένορκοι να μην επηρεαστούν από οπαδικά συναισθήματα, αλλά και να αποφασίσουν χωρίς φόβο, ώστε να αποφευχθεί να εκθέσει η απόφασις για την εμβληματική αυτή υπόθεσηόλο το οικοδόμημα της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έγινε με την προηγούμενη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του Βούλγαρουοπαδού,Τόσκο, οι δράστες της οποίας, μεταξύ των οποίων και ένας κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη, έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι.»