Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εστάλη το «112» στο Λασίθι – Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Εστάλη το «112» στο Λασίθι – Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας που χτύπησε το Ηράκλειο. Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατευθύνονται προς τα εκεί.

«Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το σχετικό μήνυμα.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες στη Σητεία

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων στήθηκε από την Πυροσβεστική στη Σητεία, το μεσημέρι του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια οκτώ τουρίστες κι ένας φύλακας από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης που επικρατεί στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, από την οποία προκλήθηκε συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και  φερτών υλικών, παρουσιάζονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στα εξής σημεία:

  • Εθνική Οδός  Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος του Κόμβου Αγίας Πελαγίας
  • Εθνική Οδός Ηρακλείου – Λασιθίου στο ύψος του Κακού Όρους δημοτική ενότητα Κοκκίνη Χάνι Δ. Χερσονήσου
  • Γέφυρα Περιοχής Κατσαμπά Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου
  • Λεωφόρος Καζαντζίδη Νέα Αλικαρνασσού
  • Λεωφόρος Ικάρου Νέας Αλικαρνασσού στο ύψος του Κρατικού Αερολιμένα Ηρακλείου
  • Παλαιά Εθνική οδός Ηρακλείου- Λασιθίου στο ύψος δημοτικής ενότητας Καρτερού
  • Τοπική κοινότητα Αγίας Πελαγίας,
  • Τοπική κοινότητα Παλαιοκάστρου

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κίνηση στις συγκεκριμένες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...