Τα δάκρυα της Πηγής Δεβετζή για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη: «Ήταν τόσο γενναιόδωρο παιδί και έφυγε άδικα»

Τα δάκρυα της Πηγής Δεβετζή για τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη: «Ήταν τόσο γενναιόδωρο παιδί και έφυγε άδικα»

«Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ»

Με τρεμάμενη φωνή, η Πηγή Δεβετζή προσπάθησε να πει λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία της με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Η πρώην πρωταθλήτρια του τριπλούν αποκάλυψε και ένα παρασκήνιο από το 2008 στο Πεκίνο, με το οποίο ήθελε να αναδείξει τον εξαιρετικό χαρακτήρα του πρωταθλητή του τάε κβον ντο.

«Δυστυχώς δεν το ήξερα. Με πήρε η μητέρα μου και μου το είπε τρέμοντας» είπε αρχικά η Δεβετζή και συνέχισε:

«Συγνώμη που κλαίω, αλλά ήταν τόσο αξιολάτρευτο πλάσμα. Από το 2004 τον γνώριζα. Εχω ζήσει μαζί του απίστευτες στιγμές. Αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν η γενναιοδωρία και η ευγένεια. Στο Πεκίνο θυμάμαι είχαμε πάρει μετάλλιο και έπρεπε κάποιος να βγει σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης. Αυτός είχε πάρει ασημένιο κι εγώ χάλκινο και είπε να "πάει η Πηγή να σηκώσει τη σημαία"! Ηταν τόσο γενναιόδωρος! Κι έφυγε τόσο άδικα αυτό το παιδί! Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν ήξερα για το πρόβλημα υγεία του. Το κρατούσε μυστικό»

Η Δεβετζή περιέγραψε και μία σκηνή από τον τελικό του Νικολαϊδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

«Στο Πεκίνο θυμάμαι ήμουν στον τελικό του. Ηταν υπουργός τότε ο Γιάννης Ιωαννίδης και μου είπε να πάμε για να του συμπαρασταθούμε. Θυμάμαι είπε το "μάνα το πήρα" γιατί θα θυμάστε τι είχε συμβεί στο Σίδνεϊ το 2000. Ημασταν όλοι τόσο χαρούμενοι για το μετάλλιό του. Ηταν τόσο περήφανο παιδί και τόσο δυνατός. Να έχει καλό παράδεισο, πάντα θα τον αγαπάω και δεν θα τον ξεχάσω ποτέ» είπε.