Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο από την κακοκαιρία

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο από την κακοκαιρία

Κίνδυνος για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Τις περιοχές που έχουν αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπες με την κακοκαιρία παραθέτει ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Στον παρακάτω χάρτη με το πορτοκαλί χρώμα επισημαίνονται τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου εμφανίζονται αυξημένες πιθανότητες να έρθουν αντιμέτωπα με έντονα καιρικά φαινόμενα από το κύμα κακοκαιρίας που περιμένουμε τις επόμενες ώρες.
Θαλάσσιες - παραθαλάσσιες γεωγραφικές εκτάσεις εμφανίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο για πλημμυρικά επεισόδια γιατί όπως εξηγήσαμε και μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικού μας σταθμού OPEN οι θάλασσές μας είναι αρκετά ζεστές και αποτελούν πηγές τροφοδοσίας του βαρομετρικού χαμηλού (εμπλουτισμός με υγρασία και ενέργεια). Η τελευταία επισήμανση αφορά τα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα μιας και στο μεγαλύτερο τμήμα του Αιγαίου θα επικρατήσει θυελλώδης βοριάς που θα "μπλοκάρει" την αστάθεια.
Προσοχή το Σάββατο και στην Εύβοια σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε βουνά μιας και καθώς θα αλληλεπιδρά ο βοριάς με την τοπογραφία είναι δυνατόν τοπικά να δημιουργηθεί ο αυστηρός καιρός.
Καλημέρα και προσοχή!!!»

Παρακαλούμε περιμένετε ...