Την ενοχή του Μένιου Φουρθιώτη για δυο πλημμελήματα ζήτησε ο εισαγγελέας- «Χωρίς στοιχεία μου κατέστρεψαν τη ζωή»

Την ενοχή του Μένιου Φουρθιώτη για δυο πλημμελήματα ζήτησε ο εισαγγελέας- «Χωρίς στοιχεία μου κατέστρεψαν τη ζωή»

Πρότεινε την απαλλαγή του παρουσιαστή και δυο εκ των συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας

Την καταδίκη του Μένιου Φουρθιώτη για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή και ψευδή καταγγελία, σε βαθμό πλημμελήματος, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο εδώλιο του οποίου κάθεται ο παρουσιαστής και τρία ακόμη άτομα για την υπόθεση των «στημένων επιθέσεων» στο σπίτι του, το 2021.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του ζήτησε την απαλλαγή του παρουσιαστή και δυο εκ των συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων. «Προκάλεσε την απόφαση στους συγκατηγορούμενούς του να προμηθευτούν όπλο, όχι όμως Καλάσνικοφ» ανέφερε ο εισαγγελέας εξηγώντας γιατί ζητεί την καταδίκη για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοκατοχή.

Στην εισήγηση του ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο Μένιος Φουρθιώτης έδρασε όταν απέσυραν την αστυνομική φρουρά που του είχαν διαθέσει με σκοπό την επαναφορά της και για το λόγο αυτό εμφανίστηκε ως άτομο που δέχεται απειλές και αποτελεί ευπαθή στόχο και προκάλεσε στους δυο εκ των τριών συγκατηγορουμένων του, την απόφαση να πυροβολήσουν στο σπίτι του. Επιπλέον, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ψευδώς στην αστυνομία ότι δήθεν άγνωστοι δράστες τον πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ προκειμένου να τον εκφοβίσουν ενώ γνώριζε ότι ο ίδιος ήταν ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Ο εισαγγελέας με την πρόταση του ζήτησε από τους δικαστές να καταδικάσουν τους δυο συγκατηγορούμενους του παρουσιαστή για την επίθεση με Καλάσνικοφ σε βάρος τριών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Με τον ένα κατηγορούμενο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, να πρέπει να καταδικαστεί για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Για τον τέταρτο κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή για αδικήματα που αφορούν σε κατοχή ναρκωτικών με τα οποία είναι αντιμέτωπος.

«Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή»

Λίγο πριν ξεκινήσει την αγόρευση του ο εισαγγελέας ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, πήρε το λόγο υποστηρίζοντας πως την περασμένη Παρασκευή έγινε αποδέκτης τηλεφώνου με απόκρυψη και αφού ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη πλευρά της γραμμής του ανέφερε πως έχει στοιχεία για την υπόθεση. Ωστόσο, επικαλούμενος ότι φοβάται επέλεξε αντί να εμφανιστεί στο ακροατήριο να δώσει κατάθεση σε συμβολαιογράφο .

«Μου παρέδωσε αντίγραφο προκειμένου να αναγνωστεί από το δικαστήριο σας. Δεν κλήθηκε ποτέ από τον ανακριτή και την αστυνομία να καταθέσει. Θα μπορούσαν οι αρχές να τον καλέσουν και με προφυλάκισαν. Είναι παράλειψη της προανάκρισης. Χωρίς κανένα στοιχείο, μου κατέστρεψαν τη ζωή και προσπαθώ να αποδείξω την αθωότητά μου» ανέφερε ο κατηγορούμενος. Από την έδρα, ενημέρωσαν τον κατηγορούμενο πως η αποδεικτική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και οι συνήγοροι του μπορούν να κάνουν χρήση της μαρτυρίας στις αγορεύσεις τους την ερχόμενη Πέμπτη