Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι τέσσερις νεαροί ληστές με τα αλεξίσφαιρα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι τέσσερις νεαροί ληστές με τα αλεξίσφαιρα

Είχαν επιχειρήσει να ληστέψουν κατάστημα κινητής τηλεφωνίας

Μετά τις απολογίες τους απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους οι τέσσερις νεαροί που επιχείρησαν να ληστέψουν κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στη Θεσσαλονίκη. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία της απόπειρας ληστείας και ότι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ισχυρίστηκαν ότι είχαν προσωπικές διαφορές με τον ιδιοκτήτη και μετέβησαν στο μαγαζί του για να ζητήσουν εξηγήσεις για προηγούμενη βίαιη συμπεριφορά του σε βάρος ενός φίλου τους.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης, μετέδωσε το GRtimes.

Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας, παράνομη βία, αντιποίηση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σωματικές βλάβες, παραβάσεις του νόμου περί όπλων κ.α.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις νεαροί πήγαν να κάνουν ληστεία. Στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν το καταγραφικό κύκλωμα προκειμένου να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, οι επίδοξοι ληστές προκάλεσαν βλάβη στην ηλεκτροδότηση.

Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν τα στόρια και να εγκλωβιστούν μέσα στο κατάστημα, όπου συνελήφθησαν από αστυνομικούς.