Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτουν Μακρυπούλια, Χαλκιάς και Σχίζα

Συνεχίζεται η «παρέλαση» γνωστών ηθοποιών

Η «παρέλαση» των γνωστών ηθοποιών στη δίκη με κατηγορούμενο τον Πέτρο Φιλιππίδη θα συνεχιστεί, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Στο βήμα του μάρτυρα , εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανέβει η Ζέτα Μακρυπούλια η μαρτυρία της οποίας κρίθηκε κρίσιμη από το δικαστήριο καθώς θεωρείται πως είναι σε θέση να ρίξει φως σε γεγονότα για τα οποία δίνονται διαφορετικές εκδοχές και αφορούν στην νεαρή γυναίκα που έχει καταγγείλει τον κατηγορούμενο ότι τη βίασε.

Αμέσως μετά τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων θα πάρουν οι ηθοποιοί Ράνια Σχίζα και Τάσος Χαλκιάς οι οποίοι, επίσης, έχουν κληθεί από το δικαστήριο μετά από σχετική πρόταση της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς ήταν μέλη του θιάσου της παράστασης στα παρασκήνια της οποίας φέρεται να βιάστηκε η νεαρή γυναίκα.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου κατέθεσαν οι ηθοποιοί Θάλεια Ματίκα και ηθοποιός Αλίνα Κοτσοβούλου οι οποίες, ωστόσο, δεν κατάφεραν να φωτίσουν καμία από τις πτυχές της υπόθεσης.

Η Θάλεια Ματίκα αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι της είχε μιλήσει κλαίγοντας με εξομολογητική διάθεση η καταγγέλλουσα σε τουαλέτα μαγαζιού που ήταν καλεσμένοι σε βάφτιση.

«Δεν έχει συμβεί αυτό. Αποκλείεται να ρωτούσα κάτι τέτοιο γιατί δεν είχα ιδέα αν είχαν κάποιου είδους σχέση» ανέφερε η γνωστή ηθοποιός.

Από την πλευρά της, η Αλίνα Κοτσοβούλου η οποία, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα την είχε ειδοποιήσει για να συναντηθεί με τον Πέτρο Φιιππίδη, καταθέτοντας ενώπιον του Δικαστηρίου υποστήριξε πως δεν θυμάται.

«Δε θυμάμαι καθόλου αν έχω πάρει τηλέφωνο την πρώτη καταγγέλλουσα. Ένας βοηθός μπορεί να κάνει και 70 τηλέφωνα την ημέρα» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως δεν θυμάται ούτε εάν υπήρχε πρόθεση να προστεθεί ρόλος στην επίμαχη παράσταση.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την καταγγέλλουσα στο θέατρο Μουσούρη όπου εργαζόταν η μητέρα της. «Δεν είχα κάποια προσωπική σχέση μαζί της για να την χαρακτηρίσω ενοχλητική ή μη ενοχλητική. Έχουν περάσει 14 χρόνια, δε θυμάμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά.