Μαυροειδάκος για υπόθεση 12χρονης: «Οι υπεράνω υποψίας είναι συνήθως οι δράστες τέτοιων καταστάσεων»

Μαυροειδάκος για υπόθεση 12χρονης: «Οι υπεράνω υποψίας είναι συνήθως οι δράστες τέτοιων καταστάσεων»

Τι είπε γείτονας του 53χρονου κατηγορούμενου στον Κολωνό

Για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο με τον 53χρονο που ασελγούσε συστηματικά και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι μίλησε στην ΕΡΤ ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. της Ένωσης Ειδικών Φρουρών αποκαλύπτοντας ότι οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων έχουν ήδη σχηματίσει δικογραφία με βαρύτατα αδικήματα εναντίον του κατηγορουμένου.

«Οι υπεράνω υποψίας είναι συνήθως οι δράστες τέτοιων καταστάσεων» σχολίασε ο κ. Μαυροειδάκος. Μιλώντας για τον κατηγορούμενο επισήμανε ότι ήταν κοινωνικός και είχε ένα προφίλ ανθρώπου που ενδιαφερόταν για τους γύρω του.

«Πίσω από αυτή την προσωπικότητα η πρώτη εικόνα δείχνει έναν στυγνό παιδεραστή» υποστήριξε ο γ.γ. της Ένωσης των Ειδικών Φρουρών, τονίζοντας ότι η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει πολύ δουλειά να κάνει προκειμένου να ξεδιαλύνει την αποτρόπαιη αυτή υπόθεση.

 

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «διαρκές έγκλημα ενός νοσηρού μυαλού» προσθέτοντας ότι η εύρεση οπλισμού σε χώρο ιδιοκτησίας συνηγορεί ότι το χρησιμοποιούσε για να απειλεί ,και να εκβιάζει το ανήλικο κοριτσάκι.

Kαι όπως είπε ο κ. Μαυροειδάκος, «η έρευνα θα στραφεί και αλλού γιατί μπορεί υπάρχουν και άλλα ανήλικα που μπορεί να έπεσαν θύματα κατά το παρελθόν ή και αυτή την στιγμή που μιλάμε».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ειδικών Φρουρών τα πρώτα στοιχεία από τα ψηφιακά ίχνη δείχνουν ότι οι παιδεραστές που συνομίλησαν με τον 53χρονο που εξέδιδε τη 12χρονη ήταν πάνω από διακόσιοι!

«Αντιλαμβάνεστε το νοσηρό μυαλό αυτών που έμπαιναν στο ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος» πρόσθεσε με αποτροπιασμό ο κ. Μαυροειδάκος εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα εντοπιστούν όλοι οι συμμετέχοντες στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός παιδιού.

«Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα»

Μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης του φερόμενου ως δράστη της σεξουαλικής κακοποίησης η ΕΡΤ βρέθηκε στη γειτονιά όπου διέμενε η οικογένεια του ανήλικου θύματος και συνομίλησε με έναν γείτονά του.

Ο κ. Αλέξης, επιχειρηματίας καταστήματος που γειτνιάζει με το μαγαζί του κατηγορούμενου δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση της σύλληψής του, κάνοντας λόγο για μία εξαιρετική οικογένεια.

 

«Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Είμαστε όλοι πολύ σοκαρισμένοι. Οι λεπτομέρειες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας είναι ανατριχιαστικές. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι δίπλα στο σπίτι μας υπάρχουν αυτά τα γεγονότα. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά» δήλωσε στον Κώστα Παπαδόπουλο ο κ. Αλέξης.

Αναφερόμενος στον 53χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος οδηγείται σήμερα στον ανακριτή για να απολογηθεί, δήλωσε ότι είχε βοηθήσει πολύ κόσμο. «Ήταν κοινωνικός και αγαπητός. Δυστυχώς, με όλα αυτά που μαθαίνουμε, έχουμε σοκαριστεί», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας που γνώριζε τόσο το 12χρονο παιδί όσο και τον κατηγορούμενο.

«Το κοριτσάκι ερχόταν και βοήθαγε περιστασιακά στο μαγαζί του κατηγορούμενου. Ερχόταν στο μαγαζί μου και τη βοηθούσαμε προσφέροντάς της σουβλάκια γιατί είναι από πολυμελή και ταλαιπωρημένη οικογένεια. Πέσαμε από τα σύννεφα», δήλωσε εμφανώς ταραγμένος από την θλιβερή αυτή αποκάλυψη.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη

Όλα ξεκίνησαν όταν άτομο από το περιβάλλον της διαπίστωσε στο κινητό της κάποια ύποπτα μηνύματα. Στη συνέχεια ενημέρωσε την μητέρα της και έκαναν καταγγελία στην αστυνομία.

Η 12χρονη δούλευε περιστασιακά στο κατάστημα για χαρτζηλίκι καθώς η μητέρα της έχει άλλα 8 παιδιά και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Στη γειτονιά του 53χρονου οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν πέσει από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης. Μιλούν για έναν επαγγελματία, οικογενειάρχη που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα.