Χρυσή Αυγή: Συνεχίζει την κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα

Χρυσή Αυγή: Συνεχίζει την κατάθεση της η Μάγδα Φύσσα

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει και ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Mε την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, η οποία θα ανέβει για δεύτερη μέρα στο βήμα του μάρτυρα, καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ήδη, έχει δεχθεί ερωτήσεις από τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό αλλά και τον συνήγορο του Κωνσταντίνο Πλεύρη σε μια διαδικασία που σημαδεύτηκε από αντιπαραθέσεις. Η ένταση «χτύπησε κόκκινο» όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά παρουσία των δικαστών και για το λόγο αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα καταθέτοντας μίλησε για τον γιο της, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά μετά από εντολή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Συναισθηματικά φορτισμένη η Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε στις στιγμές που είδε το παιδί της νεκρό στο νεκροτομείο ενώ περιέγραψε στο δικαστήριο τα γεγονότα όπως της τα μετέφεραν οι φίλοι του που ήταν μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης. Η μάρτυρας έκανε λόγο για «επαγγελματικό χτύπημα» και «κρατική ασυλία» ενώ μιλώντας για τους αστυνομικούς ανέφερε πως το μοιραίο βράδυ με τη στάση τους «όχι μόνο δεν απέτρεψαν το έγκλημα, αλλά το βοήθησαν».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων θα πάρει ο πατέρας του άτυχου μουσικού. Ο Παναγιώτης Φύσσας είχε σπεύσει στο σημείο που χτυπήθηκε θανάσιμα ο γιος του και τον είχε δει πεσμένο στην αγκαλιά της συντρόφου του χωρίς, ωστόσο, να αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή πως ήταν νεκρός.

«Ήταν ακίνητος. Μου είπαν ότι τον μαχαίρωσαν. Πίστευα ότι έχει μόνο γρατζουνιές. Πήγε το μυαλό μου στη Χρυσή Αυγή, γιατί τα τραγούδια του, τους ενοχλούσαν. Σκέφτηκα ότι οι μαχαιριές ήταν για να τον φοβίσουν. Νόμιζα ότι είναι ζωντανός, ότι είχε λιποθυμήσει…» είχε καταθέσει στο πρωτόδικο δικαστήριο.