Κύθηρα: Εικόνες σοκ με επτά πτώματα μεταναστών να παραμένουν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα

Κύθηρα: Εικόνες σοκ με επτά πτώματα μεταναστών να παραμένουν στην φουρτουνιασμένη θάλασσα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 8 έως 15 αγνοούμενους από το ναυάγιο του ιστιοφόρου

Δύο ημέρες μετά το ναυάγιο του ιστιοπλοϊκού στα Κύθηρα, η μανιασμένη από τους ισχυρούς ανέμους θάλασσα στην περιοχή της τραγωδίας εμποδίζει το έργο των λιμενικών να περισυλλέξουν τις σορούς επτά άτυχων μεταναστών, τα οποία επιπλέουν ανάμεσα σε συντρίμμια.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φθάνουν τα 9 μποφόρ, καθιστώντας αδύνατες τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απομακρύνουν τα πτώματα από το νερό. Συνολικά 80 μετανάστες από το Αφγανιστάν διασώθηκαν χάρη στις προσπάθειες των εθελοντών και του λιμενικού. Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται βατραχάνθρωποι, προσπαθώντας να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, με τον αριθμό να εικάζεται ότι είναι από 8 έως 15.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων «αυτό που έκαναν οι διακινητές, ήταν εγκληματικό». Όπως λένε, έβαλαν στο ιστιοφόρο 95 άτομα, ενώ τους είχαν υποσχεθεί, ότι ο αριθμός δεν θα ξεπερνούσε τα 15 άτομα. Ακόμη, οι περισσότεροι είπαν ότι πλήρωσαν 9.000 και 10.000 ευρώ για το ταξίδι έξι ημερών προς την Ιταλία. Όπως είπε ένας από τους διασωθέντες, ο χειριστής του σκάφους έπεσε στην θάλασσα, καθιστώντας αδύνατη έπειτα την σωτηρία των επιβαινόντων στο ιστιοπλοϊκό που τσακίστηκε στα βράχια.