Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον επιβάτη πτήσης που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον επιβάτη πτήσης που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Κρατείται καθώς σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση 8ετούς φυλάκισης για ναρκωτικά

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 41 ετών αλλοδαπό, που ευρισκόμενος πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ, προκάλεσε ένταση στη διάρκεια αεροπορικής πτήσης από την Κωνσταντινούπολη προς την Τύνιδα, με συνέπεια ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία», όπου και τον συνέλαβαν άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, ενώ κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας οι αστυνομικοί του αεροδρομίου διαπίστωσαν, ότι στο όνομά του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου των Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή 8ετούς κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών. Ο κατηγορούμενος, με καταγωγή από την Τυνησία, δικάστηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία και κρίθηκε ένοχος - μεταξύ άλλων - για διατάραξη ασφάλειας πτήσεων. Στην απολογία του δεν ανέφερε τίποτα περί μέθης, αλλά παραδέχθηκε ότι δημιούργησε ένταση. Περιγράφοντας τη δική του εκδοχή για το συμβάν, ανέφερε ότι είναι διαβητικός και λόγω υπογλυκαιμικού σοκ που υπέστη κατά την πτήση, ζήτησε από το προσωπικό να φάει κάτι γλυκό. «Μού έφεραν ψωμί, αυτό με εξόργισε και το πέταξα κάτω. Μου είπαν "δεν θα φας τίποτα εάν δεν σου αρέσει"» σημείωσε.

Κατά της απόφασης άσκησε έφεση, αλλά δεν αφέθηκε ελεύθερος, καθώς εκκρεμεί η καταδικαστική απόφαση για την οποία θα μεταχθεί εκ νέου αύριο στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Αναφερόμενος στην 8ετή κάθειρξη, είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, ότι πιθανότατα να πρόκειται για άλλο πρόσωπο, καθώς ο ίδιος - όπως είπε - έχει δύο ονόματα και ότι κατά τον χρόνο τέλεσης της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης δεν βρισκόταν στην Ελλάδα.