Ηράκλειο: «Είναι φαντασιόπληκτη» λέει η μητέρα της 13χρονης που κατήγγειλε τον πατριό της για βιασμό

Ηράκλειο: «Είναι φαντασιόπληκτη» λέει η μητέρα της 13χρονης που κατήγγειλε τον πατριό της για βιασμό

«Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο», τονίζει η μάνα του 46χρονου

Μια ακόμα συγκλονιστική καταγγελία έγινε από 13χρονο κορίτσι για βιασμό της κατ' εξακολούθηση από το 2020 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, σε χωριό έξω από το Ηράκλειο, περιγράφει καταστάσεις φρίκης που μετέτρεψαν σε ένα καθημερινό μαρτύριο την ίδια της τη ζωή. Ωστόσο, η μητέρα της δεν πιστεύει, ενώ από την στιγμή που έχει γίνει η καταγγελία δεν έχει μιλήσει το κορίτσι. Η συμπεφορά της μάνας του παιδιού είναι το λογότερο περίεργη, ειδικά όταν μιλάμε για βιασμό ανήλικου παιδιού.

Επίσης, η αδερφή και ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υποστηρίζουν πως όλα όσα καταγγέλλει η μικρή, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

«Αυτό δεν το έχει κάνει ο αδερφός μου, το παιδί πρέπει να ψάξουν με ψυχολόγο, να δουν τι ακριβώς έχει. Δεν έχει αποδειχθεί τίποτα», ισχυρίζεται η αδερφή του 46χρονου και επιμένει η καταγγελία της 13χρονης δεν κρύβει τίποτα άλλο από κακία και μίσος: «Τη μάλωνε, ότι: ‘ξέρεις κάτι; Δε θα βγεις έξω γιατί ξέρω τι κάνεις. Κάνεις παρέες με αγόρια.’ Την είχε δει και το χωριό και έκανε διάφορα με αγόρια»

Το θέμα αποκαλύφθηκε χθες όταν η μικρή έλυσε τη σιωπή σε καθηγήτρια του σχολείου της. Υποστήριξε ότι λίγες ώρες νωρίτερα είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατριό της για ακόμα μία φορά, ενώ η μητέρα της έλειπε για να γεννήσει.

Η εκπαιδευτικός χωρίς να χάσει χρόνο ενημέρωσε τη διεύθυνση και εκείνη την αστυνομία. Μετά την καταγγελία, η 13χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για εξετάσεις και παραμένει στην παιδιατρική κλινική.

Τα λόγια και ο τόνος του παιδιού συντάραξαν τους αστυνομικούς, που μέσα σε λίγη ώρα προχώρησαν στη σύλληψη του 46χρονου, με την είδηση να παίρνει έκταση και να κρατά ανάστατο το τελευταίο 24ωρο ένα ολόκληρο χωριό..

Ήδη η μικρή εξετάστηκε ιατροδικαστή και παιδοψυχίατρο που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την αστυνομία, εν αναμονή των αποτελεσμάτων στις εξετάσεις που υποβλήθηκε.

Η 13χρονη είναι το ένα από τα τρία πρώτα παιδιά που έκανε η μητέρα της. Στη συνέχεια απέκτησε άλλα δύο με τον 46χρονο που κατηγορείται. Οι έρευνες συνεχίζονται, με το χωριό Δάφνες, έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης, να περιμένει ανάστατο να μάθει όλα όσα κρύβει η υπόθεση.

«Πλάθει ιστορίες με το μυαλό της»

Μιλώντας σττην εκπομπή Live News του Mega, η μητέρα της 13χρονης μίλησε για τον άστατο χαρακτήρα της κόρης της και τον λόγο που δεν πιστεύει την κατηγορία της.

«Πιστεύω ότι ο σύζυγός μου ποτέ δε θα το έκανε. Δεν είχε δώσει δικαιώματα για να καταλάβω κάτι τέτοιο. Η κόρη μου πάντα ήταν ευκολόπιστη, μας έλεγε συνέχεια ψέματα, έκανε ιστορίες με το μυαλό της», είπε η μητέρα της 13χρονης και ρωτήθηκε για τη μέρα που γύρισε από το μαιευτήριο, καθώς η ανήλικη κατήγγειλε ότι ήταν η τελευταία που τη βίασε ο πατριός της: «Η μικρή ήταν μέσα στην τρελή χαρά όταν γύρισα από το μαιευτήριο, έτσι μου έδειξε τουλάχιστον».

Η μητέρα, η οποία δεν έχει μιλήσει με την κόρη της μετά την καταγγελία, επιμένει ότι τα όσα έχει πει το κορίτσι είναι προϊόν της φαντασίας της: «Όταν είμαι μάνα με πέντε παιδιά σε ένα σπίτι γεμάτο ζωή που ποτέ κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνος του ούτε 10 λεπτά, δεν ξέρω. Θέλω να δω τι συμβαίνει, ποια είναι η αλήθεια και όποια είναι η αλήθεια θέλω να έρθει στο φως».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ, αν και η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, φαίνεται να υπάρχουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της 13χρονης.

«Αν δε βεβαιωθώ ότι όντως ισχύει αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να πάρω θέση. Μας έχει δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα με τα ψέματά της. Είναι ένα παιδί που δεν έχει αίσθηση της σοβαρότητας», επιμένει η μητέρα της.

Όσο για τις πληροφορίες που θέλουν τον σύζυγό της χρήστη αλκοόλ, λέει: «Εντάξει, που και που έπινε ένα ποτηράκι αλλά ως εκεί, όχι κάτι παραπάνω. Δεν ξεφευγε ποτέ, δε μου δημιούργησε προβλήματα».

Παράλληλα στην ίδια εκπομπή μίλησε και η μητέρα του κατηγορούμενου  και δήλωσε βέβαιη πως ο γιος της είναι αθώος: «Δεν το έχει κάνει ο γιος μου, βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο».

«Τα ιατροδικαστικά ευρήματα δε θα μας δείξουν τον δράστη»

Από τη μεριά του και αναφερόμενος στις πληροφορίες για ενδείξεις βιασμού που έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ελευθέριος Κάρτσωνας, τόνισε ότι ακόμα και να επιβεβαιωθεί σεξουαλική κακοποίηση, τα ευρήματα δε θα δείξουν τον δράστη.

«Δεν έχει περιέλθει εις γνώση μας πληροφόρηση για ευρήματα ιατροδικαστικά. Ωστόσο, δε θα φανερώσουν ποιος είναι ο δράστης. Η ιατροδικαστική έκθεση θα φανερώσει απλά κάποια ευρήματα», είπε ο κ. Κάρτσωνας, επισημαίνοντας ότι τα ευρήματα δε θα δείξουν ως δράστη τον πατριό της ανήλικης.

Ο 46χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...