Λασίθι: Ισόβια σε 28χρονο Ρουμάνο για την δολοφονία 39χρονου κτηνοτρόφου

Λασίθι: Ισόβια σε 28χρονο Ρουμάνο για την δολοφονία 39χρονου κτηνοτρόφου

Αθώος κρίθηκε ο 32χρονος συγκατηγορούμενος του για συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου τον 28χρονου Ρουμάνο κατηγορούμενο για την δολοφονία του 39χρονου κτηνοτρόφου Νίκου Μπιτσακάκη τον Αύγουστο του 2021 στο Πετροκεφάλι, ενώ αθώος κηρύχθηκε ο 32χρονος Ρουμάνος που αντιμετώπιζε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των δύο Ρουμάνων, ενώ η οικογένεια του θύματος δήλωσε μετά την απόφαση, ότι θα ασκήσει έφεση για την αθώωση του δεύτερου κατηγορουμένου. Η δίκη των δύο Ρουμάνων ξεκίνησε σήμερα. Ο 28χρονος ο οποίος δούλευε στα ζώα του θύματος και διέμενε σε ένα παλιό παράπηγμα δίπλα στην κατοικία του Λαέρτη, ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος για συνέργεια, επειδή φέρεται να δάνεισε στον συμπατριώτη του το φονικό όπλο.

Καθοριστική για την εξέλιξη της δίκης ήταν η κατάθεση αστυνομικού της Ασφάλειας, που συμμετείχε τόσο στις έρευνες, όσο και στις συλλήψεις για την υπόθεση. Ο αστυνομικός δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την έδρα και ήταν "καταπέλτης" για τον βασικό κατηγορούμενο. Ο αστυνομικός ανέφερε, ότι ο 28χρονος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις Αρχές και ως προς το πως έγινε η δολοφονία και επιχειρώντας να στρέψει τις υποψίες σε ντόπιο επιχειρηματία. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας και ο Ρουμάνος εξετάστηκαν κατ' αντιπαράσταση, με τον επιχειρηματία να έχει ισχυρότατο άλλοθι. Ο Ρουμάνος τότε, άρχισε να τρέμει και να τα "μασάει" και κατόπιν άρχισε να ομολογεί την πράξη του.

Απέναντι σε όσα έχει πει ο 28χρονος κατηγορούμενος για το θύμα, ότι ήταν βίαιος απέναντί του και ότι τον εξέδιδε σε ομοφυλόφιλους άνδρες έναντι αμοιβής, ο αστυνομικός αρκέστηκε να απαντήσει, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr, πως πράγματι υπήρχε θέμα, ωστόσο δεν μπόρεσε να επεκταθεί, με δεδομένο ότι πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων, τα ονόματα των οποίων δε βρίσκονται στη δικογραφία.

Ο αστυνομικός ανέφερε επίσης, ότι ο 28χρονος έχει κάνει φυλακή στο παρελθόν για ληστεία σε βάρος οικογένειας στη Μεσαρά για 6 ευρώ. Όσο για τον 32χρονο συγκατηγορούμενο του, ο αστυνομικός εξέφρασε την εκτίμηση, ότι δεν ενεπλάκη τυχαία από τον 28χρονο, καθώς αν δεν είχε σχέση, ο 28χρονος θα μπορούσε να αναφέρει ως συνεργό ένα οποιοδήποτε πρόσωπο αόριστα.