Κερατσίνι: Αντιφασιστική διαδήλωση για τα 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κερατσίνι: Αντιφασιστική διαδήλωση για τα 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δείτε φωτογραφίες

Αντιφασιστική διαδήλωση μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, με αφορμή την 9η επέτειο από την 17 Σεπτεμβρίου του 2013, όπου ο μουσικός δέχτηκε τη φονική μαχαίρια στην καρδιά από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Από νωρίς το απόγευμα άτομα κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός. Με συνθήματα εναντίον του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, τα μέλη των αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, συνδικάτα, φορείς, φοιτητές και συλλογικότητες προσήλθαν και φέτος να αποτίσουν φόρο τιμής στο αδικοχαμένο μουσικό.

«Ημέρα μνήμης, εννέα χρόνια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Όλα είναι εκεί, όπως και στα 9 χρόνια» δήλωσε η μητέρα του Μάγδα Φύσσα, ενόψει και της δίκης σε δεύτερο βαθμό. «Σε δεύτερο βαθμό η δίκη. Μεγάλη δίκη η οποία και αυτή θα είναι χρονοβόρα. Έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Για εμάς σήμερα, οικογένειες, φίλοι, όσοι έχουν πονέσει, τίποτα δεν έχει αλλάξει, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι ακριβώς όπως την πρώτη μέρα. Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα, είναι να τιμούμε τον Παύλο, να τον σηκώνουμε στους ώμους μας και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα. Δεν είναι θυσία, είναι δολοφονία. Τον δολοφόνησαν φασίστες. Οι φασίστες αυτής της χώρας, που το σύστημα τους έβγαλε επάνω. Δεν θέλω να ακούω για θυσίες» πρόσθεσε.

Δείτε φωτογραφίες: