Ρόδος: Έρευνες για εμπλοκή του δολοφόνου του 46χρονου εργολάβου στην εξαφάνιση 83χρονου

Ρόδος: Έρευνες για εμπλοκή του δολοφόνου του 46χρονου εργολάβου στην εξαφάνιση 83χρονου

Ο ηλικιωμένος αγνοείται από τις 17 Ιουνίου 2021 και οι Αρχές ζήτησαν την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του 53χρονου

Την εμπλοκή του 53χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία του 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο, στην εξαφάνιση στις 16 Ιουνίου 2021 ενός 83χρονου στην Ψίνθο Ρόδου, ερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές του νησιού.

Ο 83χρονος παραμένει άφαντος παρά την κινητοποίηση των Αρχών και εθελοντικών ομάδων στο νησί, οι οποίες έκαναν «φύλλο και φτερό» την περιοχή, που ο 53χρονος είχε θάψει το πτώμα του 46χρονου εργολάβου. Μετά την αποκάλυψη των συνθηκών της δολοφονίας του 46χρονου, κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να «μιλούν» για την ανεξιχνίαστη εξαφάνιση του 83χρονου και ορισμένοι κατέστησαν με πιθανολογήσεις τους ως «ύποπτο» τον 53χρονο, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός, ότι ο 53χρονος έχει μια όμορη ιδιοκτησία με ακίνητο του 83χρονου, από τον οποίο φέρεται να είχε ζητήσει να την αγοράσει και να μην υπήρξε θετική ανταπόκριση, ενώ φήμες ήθελαν τους δύο άνδρες να είχαν προστριβές. Παρότι συνήθως τέτοιου είδους «φήμες» που αναπτύσσονται σε μικρές κοινωνίες, όπως αυτές των χωριών, δεν έχουν υπόσταση, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα όσα κυκλοφόρησαν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, κατέληξαν σε γνώση των αστυνομικών του Α.Τ. Αρχαγγέλου, της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που αποφάσισαν να ανοίξουν εκ νέου την υπόθεση, για να εξετάσουν και την πιθανότητα να υπήρξε και άλλη εγκληματική ενέργεια του 53χρονου με θύμα αυτή την φορά τον 83χρονο.

Ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι το Α.Τ. Αρχαγγέλου έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και τον έλεγχο του στίγματος του κινητού τηλεφώνου του 53χρονου την περίοδο της εξαφάνισης του 83χρονου και συγκεκριμένα την 17η Ιουνίου 2021.