Επίθεση από αγέλη σκύλων σε 34χρονη: «Πρέπει να έχω δύναμη για τα παιδιά μου»

Επίθεση από αγέλη σκύλων σε 34χρονη: «Πρέπει να έχω δύναμη για τα παιδιά μου»

Γιάννης Μαρακάκης: Ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνη

Τον εφιάλτη που έζησε όταν αγέλη σκύλων της επιτέθηκε στο εργοστάσιο που δουλεύει στην Καλαμάτα περιέγραψε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η 34χρονη. Η γυναίκα βρίσκεται στο νοσοκομείο με τραύματα στον ώμο, τα πόδια και το δεξί της χέρι, ενώ για λίγα λεπτά είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Είναι λίγο δύσκολα σήμερα, έβλεπα εφιάλτες το πρωί. Πρέπει να έχω δύναμη για τα παιδιά μου. Ήμουν ήδη μέσα στο εργοστάσιο, είχα αφήσει το αμάξι απ΄ έξω, στις 7.23 ήμουν εκεί. Ήμουν στον χώρο του εργοστασίου και ήρθαν από την αριστερή μεριά του εργοστασίου σκυλιά, και άρχιζαν και με κατασπάραζαν στο πόδι, το αριστερό κατευθείαν. Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι αμέσως. Μου άρπαξαν το αριστερό πόδι απευθείας, μετά από λίγη ώρα με έσπρωξαν κάτω δεξιά με δύναμη όλα μαζί», ανέφερε αρχικά η κ. Αγάπη Κωστέα.

Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει το περιστατικό, ενώ δήλωσε πως δεν ξέρει πώς θα βγει πάλι έξω έχοντας τον φόβο της επίθεσης.

«Και τις 3 μέρες τα είχα δει. Την πρώτη μέρα είχαν χτυπήσει την πλευρά του οδηγού και μου είχε πει ο κύριος που είναι μέσα, να αφήσω το αμάξι μου έξω, γιατί είχα εγκλωβίσει δύο αμάξια. Εγώ τα είδα και τις 3 μέρες που πήγα. Δεν με ειδοποίησε κάποιος για τα σκυλιά. Όταν έγινε το περιστατικό με βοήθησαν τα κορίτσια, η κ. Γιώτα και η κ. Μαρία, που βρίσκονταν σε αρκετή απόσταση από εμένα, άκουσαν τα ουρλιαχτά και τις φωνές μου. Είδαν ένα κουβάρι από μένα, είχα κουλουριαστεί ήθελα να προστατευτώ. Τα κορίτσια δεν είδαν εμένα είδαν μόνο τα σκυλιά από πάνω μου. Όταν το κατάλαβαν ήρθαν και με πήραν και με πήγαν στο νοσοκομείο. Μου είπαν ότι άλλα 2-3 λεπτά να καθόμουν δεν θα μπορούσα να μιλήσω», συνέχισε.

«Το πόδι μου, όταν με άρπαξαν με δύναμη, και με έριξαν κάτω, μου έσκισαν όλο το παντελόνι από την αριστερή μεριά. Με δάγκωσαν και πίσω στην δεξιά πλευρά του ποδιού, μου έβγαλαν και το παπούτσι και πονάω παντού, δυσκολεύομαι πολύ», πρόσθεσε.

«Ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνη»

«Βλέπουμε ότι σε βιομηχανικές περιοχές τα ζώα ομαδοποιούνται και γίνονται αγέλες. Ο ιδιοκτήτης, εφόσον έχει “ανεχθεί” να φιλοξενούνται τα ζώα έστω και για λίγο έχει ευθύνη. Ο λόγος που ρώτησα για τροφή ή και νερό, και για τον λόγο που βρήκαν καταφύγιο τα ζώα εκεί, ίσως η αστυνομία προσπαθούσε να καταλάβει εάν αυτή η επίθεση έγινε σε παγιωμένο χώρο ή ήταν αδέσποτα τα σκυλιά. Έμαθα ότι πήγε η αστυνομία και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη», τόνισε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, για την αδιαφορία της Αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την στάση της Αστυνομίας.

«Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα το πρωί κατά την είσοδο της γυναίκας στο εργοστάσιο. Της επιτέθηκαν 6-7 σκυλιά απρόκλητα. Στο σημείο δεν κλήθηκε η Αστυνομία, η γυναίκα μεταφέρθηκε από συναδέλφους της στο νοσοκομείο. Το απόγευμα της Δευτέρας, ο σύζυγός της τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να πάρει πληροφορίες για το πώς θα κινηθεί. Ο σύζυγός της μετέβη στο τμήμα για να καταγγείλει το περιστατικό. Του ζητήθηκαν φωτογραφίες όχι για να αποδείξει το περιστατικό αλλά για να συμπεριληφθούν στην δικογραφία», είπε η κ. Δημογλίδου.

«Η Αστυνομία όταν ενημερώθηκε μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο για να πάρει κατάθεση στην γυναίκα. Και στο σημείο μετέβη η Αστυνομία. Τα σκυλιά δεν βρέθηκαν στο σημείο όταν πήγε η Αστυνομία. Η δουλειά της Αστυνομίας είναι να συλλάβει τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης», πρόσθεσε.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...