Διαδήλωση για αυξήσεις μισθών και φθηνό ρεύμα – Απεργιακή απάντηση στις 9 Νοεμβρίου – Δείτε βίντεο και εικόνες του News

Διαδήλωση για αυξήσεις μισθών και φθηνό ρεύμα – Απεργιακή απάντηση στις 9 Νοεμβρίου – Δείτε βίντεο και εικόνες του News

Η πορεία κατέληξε στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών

«Η ζωή μας δεν χωράει voucher και pass. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας. Προετοιμάζουμε μεγάλη απεργιακή απάντηση στις 9 Νοέμβρη» τόνισαν συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της Αττικής με τις κινητοποιήσεις τους απόψε στα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, απαιτώντας «αυξήσεις στους μισθούς και φθηνό ρεύμα για το λαό».

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο υπουργείο Οικονομικών, τονίστηκε πως «ο λαός δεν έχει να περιμένει από κυβερνητικούς 'σωτήρες' αλλά η ελπίδα βρίσκεται στο αγώνα του».

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα σωματεία να πάρουν μέρος στην σύσκεψη που θα οργανωθεί στις 5 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, με θέμα την οργάνωση της επιτυχίας της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.

«Τώρα είναι η ώρα του αγώνα. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας. Για τα δικαιώματά μας. Για να μην πληρώσουμε τα σπασμένα για μια ακόμη φορά. Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη. Κανείς δεν περισσεύει», σημείωσε ο Γ. Τασιούλας.

«Απέναντι στην αναμονή, τον εφησυχασμό, τις αυταπάτες που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών της ενέργειας, των τραπεζιτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αντιπαραθέτουμε τον μόνο σίγουρο και ελπιδοφόρο δρόμο για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και τις οικογένειές μας, τον δρόμο του αγώνα», υπογράμμισε.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ακόμα ο Γιώργος Σκιαδιώτης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Χρύσα Λεμπέση - Πάκου, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, ο Βασίλης Βατίστας, πρόεδρος του ΣΕΠΕ Εκπαιδευτικών Κερατσινίου - Δραπετσώνας «Ν. Πλουμπίδης», ο Βασίλης Πετρόπουλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, ο Χρήστος Μουλός, αντιπρόεδρος του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών με συνθήματα όπως «Κουπόνια για το ρεύμα, κουπόνια για φαΐ, σε λίγο θα μας δώσετε κουπόνια για ζωή» και «Χειμώνας δε βγαίνει με voucher και pass, δεν προσαρμοζόμαστε, μην τους προσκυνάς», και προτροπή σε κάθε εργαζόμενο νέο, συνταξιούχο, «να μην δείξει καμία ανοχή σε όσους τον καταδικάζουν να ξεπαγιάσει χωρίς θέρμανση και ρεύμα, σε όσους τον αναγκάζουν να ζει με την απειλή των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτροδότησης, σε όσους τον καλούν να προσαρμοστεί στο κρύο, στην πείνα, στην επιβίωση με τα ελάχιστα».

«Δεν προσαρμοζόμαστε - αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε», ήταν το σύνθημα-απάντηση της διαδήλωσης στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου κατέληξε η πορεία.

Βίντεο και φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Παρακαλούμε περιμένετε ...