ΕΛ.ΑΣ: Βεβαιώθηκαν 179 παραβάσεις σήμερα σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα

ΕΛ.ΑΣ: Βεβαιώθηκαν 179 παραβάσεις σήμερα σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα

Συνολικά έγιναν 1.711 έλεγχοι

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σήμερα σε στοχευμένους έλεγχους σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν 1.711 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 179 παραβάσεις.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούν 123 για ταχογράφο, 7 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 5 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 4 για έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 3 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 2 για μη τήρηση ωραρίου εργασίας, 1 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, 1 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, 1 για παραβίαση σημάνσεων, 1 για φθαρμένα ελαστικά και 31 λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αστυνομικοί σε όλη την χώρα διένειμαν σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευσή τους στα διάφορα σχολικά συγκροτήματα για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους, από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, οι προσπάθειες των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη τη χώρα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr.