86η ΔΕΘ: Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

86η ΔΕΘ: Τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε φρούριο μετατρέπεται σταδιακά η Θεσσαλονίκη

Σε φρούριο μετατρέπεται σταδιακά η Θεσσαλονίκη για την αστυνόμευση της 86ης ΔΕΘ.

Συνολικά, περίπου 3.500 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της πόλης, αναλαμβάνοντας την περιφρούρηση της Διεθνούς Έκθεσης, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drone θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους και θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ετοιμότητα θα βρίσκεται διά παν ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Εντωμεταξύ, μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου από συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις, ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενόψει των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ αλλά και της διεξαγωγής του διήμερου συνεδρίου «The 2nd Thessaloniki Metropolitan Summit», θα ισχύσουν έως και το απόγευμα της Κυριακής.