Δολοφονία εργολάβου στη Ρόδο: Το θύμα είχε προγραμματίσει ραντεβού με τον 53χρονο δράστη – «Πέρασα το σχοινί από τον λαιμό του»

Δολοφονία εργολάβου στη Ρόδο: Το θύμα είχε προγραμματίσει ραντεβού με τον 53χρονο δράστη – «Πέρασα το σχοινί από τον λαιμό του»

Οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ρόδου με την στυγερή δολοφονία του 46χρονου εργολάβου ο οποίος βρέθηκε νεκρός, μετά από αρκετές μέρες αναζητήσεων από τις αρχές και την οικογένειά του.

Ένας 53χρονος ξενοδόχος ομολόγησε τη δολοφονία του εργολάβου.

Οι έρευνες των Αρχών ήταν στραμμένες πάνω του καθώς υπήρχαν υποψίες πως εκείνος είναι ένοχος. Μαζί με τον 20χρονο γιο του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία.

Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Δημοκρατική» Μαίρη Φώτη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Τρίτης (06/09), οι αρχές έμαθαν ότι το θύμα είχε προγραμματίσει ραντεβού με τον 53χρονο την ημέρα που εξαφανίστηκε, όμως ο ξενοδόχος είχε ισχυριστεί ότι το ραντεβού αυτό είχε ακυρωθεί.

Το ραντεβού «θανάτου»

Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να καταθέσει, ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε ότι ακύρωσε το ραντεβού με τον εργολάβο γιατί κάποιος συγγενής του νόσησε και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο άλλοθι δεν ίσχυε και γι’ αυτό προσήχθη και μετά από πολύωρη ανάκριση, ο 53χρονος «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ξενοδόχος φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι χρωστούσε στον εργολάβο περίπου 75.000 ευρώ για εργασίες ανακαίνισης στην ξενοδοχειακή του μονάδα στο Φαληράκι. Μαζί με τον γιο του συνάντησαν τον 46χρονο εργολάβο για να τακτοποιήσουν τις διαφορές τους.

«Πέρασα το σχοινί από τον λαιμό του και τον σκότωσα»

Ο ξενοδόχος φέρεται να είπε πως το θύμα ήταν μεθυσμένο κι εριστικό και επιτέθηκε στον γιο του. Τότε εκείνος πήρε ένα σχοινί, μπήκε στη μέση να τους χωρίσει και να προστατεύσει το γιο του, πέρασε το σχοινί από τον λαιμό του θύματος και το σκότωσε, όπως ισχυρίστηκε.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του γιου του έγδυσαν τον 46χρονο και μετέφεραν με το αυτοκίνητο τη σορό του σε ερημικό σημείο.

«Δεν τους έφτανε που του χρωστούσαν, έπρεπε να τον σκοτώσουν κιόλας»

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε και ξάδελφος του εργολάβου, ο οποίος ζήτησε δικαίωση για τον 46χρονο, ο οποίος άφησε πίσω του τρία ανήλικα παιδιά.

«Δεν τους έφτανε που τους βοήθησε, που του χρωστούσαν λεφτά, έπρεπε να τον σκοτώσουν κιόλας. Θέλουμε δικαίωση», είπε.