Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Καλαμάτα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Δυτικής Αττικής, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Καλαμάτας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι ανδρών και δύο γυναικών, ηλικίας από 22 έως 66 ετών, τα οποία συνελήφθησαν έπειτα από σχετικά εντάλματα του ανακριτή Καλαμάτας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, έπειτα από έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, προέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει από το Δεκέμβριο του 2020 έως και το Δεκέμβριο του 2021, εγκληματική οργάνωση με έδρα την πόλη της Καλαμάτας, απ΄ όπου διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από τις ίδιες έρευνες, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος φέρεται να ήταν 32χρονος συλληφθείς.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία τρίτων προσώπων, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.