Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν δύο νέες καταγγελίες για βία εναντίον γυναικών – Υπό καθεστώς τρόμου ζούνε 29χρονη και 18χρονη

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζουν δύο νέες καταγγελίες για βία εναντίον γυναικών – Υπό καθεστώς τρόμου ζούνε 29χρονη και 18χρονη

«Θα είμαι το επόμενο θύμα», φωνάζει η 29χρονη - Σε απόγνωση ο πατέρας της 18χρονης: «Φοβάμαι για τη ζωή της»

Σαν... τσουνάμι εξαπλώνεται η βία κατά των γυναικών στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν άλλες δύο σοβαρές καταγγελίες. Η μία αφορά μια γυναίκα 29 ετών και τον εν διαστάσει σύζυγό της και η άλλη μια 18χρονη, η οποία κακοποιείται από τον 22χρονο σύντροφό της.

Για 8η φορά καταδικάστηκε ένας άνδρας ο οποίος ενώ κακοποιούσε τη γυναίκα του συνεχίζει να είναι ελεύθερος. Στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Πέμπτη (1/9) το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τον άνδρα με ποινή φυλάκισης ενός έτους. Το Δικαστήριο είπε να εκτιθεί η ποινή του, όμως και αυτή, όπως και οι προηγούμενες επτά ποινές, έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω της έφεσης που άσκησε η πλευρά του κατηγορούμενου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η 29χρονη εν διαστάσει σύζυγός του απηύθυνε κραυγή αγωνίας στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς όπως κατήγγειλε την ξυλοκόπησε στις 19 Αυγούστου σε πάρκο, παρά το γεγονός πως έγιναν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην πλησιάζει κοντά της.

«Σας παρακαλώ, κάντε κάτι για να με προστατέψετε, μπορεί να είμαι το επόμενο θύμα» είπε η 29χρονη. Μετά και το τελευταίο επεισόδιο η 29χρονη κατέθεσε μήνυση σε βάρος του και ο δράστης αναζητήθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, αλλά δεν εντοπίστηκε για να συλληφθεί.

Σε απόγνωση πατέρας 18χρονης: «Φοβάμαι για τη ζωή της κόρης μου»

Επίσης σοκ προκαλεί η κατάθεση μίας κοπέλας μόλις 18 ετών η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφο της ανήμερα του Δεκαπεντάγουστου στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένεια της και συγκεκριμένα ο πατέρας της φοβάται για τη ζωή της κοπέλας και ζητά απο τη Δικαιοσύνη να τιμωρηθεί ο δράστης.

«Με κλώτσησε και με τραβούσε απο τα μαλλιά...» ήταν τα πρώτα λόγια της 18χρονης στους αστυνομικούς μετά την επίθεση που δέχτηκε απο τον σύντροφό της έπειτα από καυγά. Μία επίθεση που έγινε στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε το ζευγάρι.

Το κορίτσι εξαιτίας των τραυμάτων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ήταν η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα ενός χρόνου που ο σύντροφός της φερόταν να την κακοποιούσε. Τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της ζήτησαν αμέσως την ποινική του δίωξη και η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Ωστόσο, από την χθεσινή συνεδρίαση απόντες ήταν τόσο το θύμα όσο και ο δράστης. Η κοπέλα τελευταία στιγμή για άγνωστο λόγο έκανε πίσω, με τον πατέρα της να φοβάται για τη ζωή της.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star ο δικηγόρος της 18χρονης, Όθων Παπαδόπουλος, «η οικογένειά της κοπέλας θεωρεί ότι όλα αυτά τα συμβάντα είναι στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενης χειριστικής συμπεριφοράς».

Ο 22χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και για την καταγγελία που έκανε εναντίον του η κοπέλα τον περασμένο Νοέμβριο.