Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

Κατέθεσαν η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης

Με καταθέσεις δυο κομβικών μαρτύρων άνοιξε η αυλαία του δεύτερου σκέλους της ανάκρισης με κεντρικό πρόσωπο την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία, πλέον, κατηγορείται για την δολοφονία και των δυο μικρότερων παιδιών της.

Το κατώφλι της 35ης τακτικής ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, πέρασαν η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης. Στις τρίωρες καταθέσεις τους οι μάρτυρες κλήθηκαν να απαντήσουν σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τα συμπεράσματα τους που αφορούν τους θάνατους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η Χριστίνα Τσάκωνα είναι εκείνη που συνέταξε την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας ενώ ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, έκανε την ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας στο πλαίσιο της νέας ιατροδικαστικής έκθεσης που φέρει την υπογραφή των Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια.

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων παίρνουν αύριο οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας οι οποίοι με το πόρισμα τους καθόρισαν τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας.

Την ερχόμενη εβδομάδα η δικαστική λειτουργός αναμένεται να συνεχίσει την εξέταση μαρτύρων ενώ εκτιμάται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, θα κληθεί σε απολογία για τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο τέλος του μήνα.