Αίγινα: Συνελήφθη στην Μάλτα ο δράστης που είχε κάψει ζωντανούς θεία και ανιψιό το 2015

Αίγινα: Συνελήφθη στην Μάλτα ο δράστης που είχε κάψει ζωντανούς θεία και ανιψιό το 2015

Είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 36χρονο - Μαζί με τους συνεργούς του βασάνισαν τα θύματα πριν κλέψουν 800.000 ευρώ και στο τέλος έβαλαν φωτιά στο σπίτι

Μπορεί να πέρασαν 7 χρόνια, όμως θα δοθεί δικαιοσύνη για τον φρικτό διπλό φονικό που έγινε το 2015 στην Αίγινα, όταν δράστες ληστείας, αφού έκλεψαν 800.000 ευρώ, έκαψαν ζωντανούς θεία και ανιψιά, βάζοντας φωτιά στο σπίτι. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 36χρονος στην Μάλτα, μετά το διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Αξιοποιήθηκαν τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν προκύψει σε βάρος του από την εξέταση του DNA. ο Συγκεκριμένος άνδρας είχε μπει στο σπίτι της 70χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος σουβενίρ στην Αίγινα και αφού ξυλοκόπησε την άτυχη γυναίκα και τον ανιψιό της μέχρι λιποθυμίας, μετά τους λήστεψε, τους έκαψε ζωντανούς.

Η λεία του ήταν περίπου 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, δικαστήριο της Μάλτας θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοσή του στην χώρα μας.

Το χρονικό του διπλού φονικού

Για το λόγο αυτό την 30η Νοεμβρίου του 2015 πρώτα έφτασε η πυροσβεστική καιμέβησε τη φωτιά μετά από 15 λεπτά και μετά ξεκίνησε η έρευνα της αστυνομίας.  Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν τα capital control η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεων της ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.

Ο χώρος της μονοκατοικίας ερευνήθηκε εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό, όμως από την στιγμή που τα θύματα βασανίστηκαν, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι δολοφόνοι είχαν πάρει τις 800.000 ευρώ.

Στο μπάνιο και στον τοίχο που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε αίμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι εντοπίστηκε κηλίδα αίματος δίπλα από καναπέ που βρίσκεται πολύ κοντά στην μπαλκονόπορτα που έσπασαν.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα του οι δράστες και μαζί με αυτούς ο 36χρονος χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.