Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Καιρός: Η «ψυχρή λίμνη» συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες ώρες

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του meteo

Η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη μέρα σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι:

- Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

- Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.

- Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Ήδη τα προβλήματα από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις είναι πολλά με πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς στην περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, στην Κοζάνη και τη Θάσο, όπου η Πυροσβεστική απεγκλώβισε γυναίκα από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς.

Χωρίς ρεύμα είναι από το πρωί οι Σποράδες.

Μεγάλες καταστροφές και προβλήματα σημειώθηκαν χθες στην Σαντορίνη. Κατολισθήσεις ακόμα και στο λιμάνι του Αθηνιού. Στην Αθήνα οι δρόμοι έγιναν ποτάμια ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό οδηγών.