Πνιγμός 6χρονης στην Κορινθία: «Καυτά» ερωτήματα για τον πατέρα από τον ψαροντουφεκά που την βρήκε

Πνιγμός 6χρονης στην Κορινθία: «Καυτά» ερωτήματα για τον πατέρα από τον ψαροντουφεκά που την βρήκε

Ο υποβρύχιος αλιέας επιβεβαίωσε ότι το παιδί φορούσε ρούχα - «Γιατί το έκανες αυτό στο παιδάκι μου και όχι σε μένα;», έλεγε η μάνα στο νοσοκομείο

Δύσπιστος για τις κινήσεις του πατέρα της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας είναι ο ψαροντουφεκάς που την βρήκε πεθαμένη κάτω από μία βάρκα. Μάλιστα, θέτει «καυτά» ερωτήματα για το τι έκανε ή δεν έκανε ο γονιός του κοριτσιού, όταν το έβλεπε να πνίγεται.

Επίσης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το παιδί φορούσε ρούχα. Σε ερημική παραλία γράφτηκε το φρικτό τέλος της μικρής Αμέλιας. Συγκλονίζει η περιγραφή του ψαροντουφεκά για το πως εντόπισε πρώτος το άψυχο σώμα της μικρούλας ενώ ο ίδιος ψάρευε.

«Από κάτω περίπου από μία βάρκα παρατήρησα ότι ήταν ένας άνθρωπος, πήγα κοντά, είδα ότι ήταν ένα παιδί, το τράβηξα έξω, το έβγαλα στην αμμουδιά. Ξεκίνησα φώναξα στην γυναίκα μου: ‘Φανή, Φανή, είναι ένα παιδάκι’. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία, το λιμενικό, ήρθαν εκεί. Το παιδί όταν το έβγαλα έξω ήταν ήδη μπλε, το πρόσωπο του ήταν δηλαδή μπλε από το παιδί. Με το που το ακούμπησα έξω ξεκίνησαν έτρεχαν νερά, φαγητά, του έκανα κανένα δεκαπεντάρι, δεκαπέντε φορές το στέρνο, το ζούληξα αλλά τίποτα, δεν… Δεν έκανε κάτι», είπε ο ψαροντουφεκάς στο «Live News» του Mega.

Πάρα τους ισχυρισμούς του πατέρα πως πήγαν για κολύμπι, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο για το πώς βρέθηκε στην ερημική παραλία η μικρούλα, μόλις είχε φάει, φορώντας κανονικά τα ρούχα και τα παπούτσια της.

«Το παιδί το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», συμπληρώνει ο ψαροντουφεκάς.

«Το παιδί ήταν μόνο του και παρατημένο»

Ο θάνατος του παιδιού ήταν μαρτυρικός. Ένα μικρό κορίτσι που δεν ήξερε κολύμπι, βρέθηκε να θαλασσοπνίγεται 10 μέτρα μακριά από τη στεριά.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του παρατημένο, μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό. Η πρώτη δικαιολογία που είπε και στον αστυνομικό και σε εμάς βέβαια, ήταν ότι έφυγε γιατί δεν είχε μπαταρία, είχε κλείσει το τηλέφωνο του, να ενημερώσει κάποιον», λέει ο ψαροντουφεκάς.

«Γιατί το έκανες στο παιδάκι μου και όχι σε μένα;»

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η μητέρα του παιδιού που δεν πληροφορήθηκε για το τραγικό γεγονός από τον εν διαστάσει σύζυγο της αλλά από μια γειτόνισσα.

«Μία γειτόνισσα από εκεί με πήρε και μου λέει ‘Έλα γρήγορα! Ψάχνουν το παιδί σου’».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου η μητέρα έμαθε από τους γιατρούς πως το παιδί της είναι πια νεκρό.

«Φτάσαμε εμείς εκεί βλέπουμε το ασθενοφόρο και είναι ένα κοριτσάκι τελειωμένο γιατί κρέμονταν τα χεράκια του με ένα σορτσάκι και μια παντόφλα. Ένα ξανθό αγγελούδι», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Η γυναίκα, Ελένη Τούση, που βρισκόταν εκείνες τις δραματικές ώρες στο πλάι της μάνας μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS και περιγράφει τα όσα εκτυλιχθήκαν.

«Δεν μπορούσε να περπατήσει… Τίποτα. Το μόνο που έλεγε είναι «το παιδάκι μου, το παιδάκι μου. Γιατί το έκανες αυτό στο παιδάκι μου και όχι σε μένα;».

Εξάλλου, ο πατέρας της 6χρονης έμεινε ελεύθερος. Του επιβλήθηκε μόνο ο όρος να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.