Σαντορίνη: Η κακοκαιρία έφερε κατολισθήσεις στο λιμάνι – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σαντορίνη: Η κακοκαιρία έφερε κατολισθήσεις στο λιμάνι – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Αρτοποιός: Σε συναγερμό το επόμενο 48ωρο λόγω κακοκαιρίας

«Δεν θα πρέπει να υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας όλοι οι συμπολίτες μας οι οποίοι θα κινηθούν στους δρόμους» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός αναφορικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται σε όλη την χώρα το επόμενο 48ωρο.

Από το πρωί σήμερα, επικρατούν πολύ έντονα φαινόμενα στην Σαντορίνη, ανέφερε ο κ. Αρτοποιός. «Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις και στο λιμάνι, χωρίς προβλήματα στην ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ο κ. Αρτοποιός ενώ όπως είπε υπάρχουν και διακοπές ρεύματος.

«Έχουμε αναπτύξει σε όλο το παραλιακό μέτωπο, στην λεωφόρο Μαραθώνος, στην Ποσειδώνος, την Βουλιαγμένης, 15 οχήματα προληπτικά ούτως ώστε να επέμβουμε αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποιο εγκλωβισμό ατόμου σε αυτοκίνητο. Εφιστούμε την προσοχή, μακριά από πλημμυρισμένους δρόμους. Καλύτερα να χάσουμε 2 ώρες σταθμευμένοι στα δεξιά του δρόμου παρά να κινδυνέψει η σωματική μας ακεραιότητα. Κάθε κατάσταση πριν γίνει ανεξέλεγκτη μπορούμε να την ορίσουμε. Αν ένας δρόμος πλημμυρίσει με 30-40 πόντους νερό, μπορεί η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη και να μην ορίζουμε το αυτοκίνητό μας. Και ο καλύτερος τρόπος να προφυλαχθούμε από τους κεραυνούς, είναι μέσα στο αυτοκίνητό μας» συμπλήρωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...