Θεσσαλονίκη: Σάλος με τις τελετές εξορκισμών στην πλατεία Αριστοτέλους – «Ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό»

Θεσσαλονίκη: Σάλος με τις τελετές εξορκισμών στην πλατεία Αριστοτέλους – «Ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό»

Τι απαντά για το περιστατικό ο δήμος

Μέσα στο καλοκαίρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έγινε τελετή στην πλατεία Αριστοτέλους που περιελάμβανε ακόμα και προβολή εξορκισμών.

Ο Δημήτρης Παναπακίδης, υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, υποστήριξε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι.

Ο κος Παναπακίδης υποστήριξε για το περιστατικό: «Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή».

Στο γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και στην πλατεία ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι ο πάτερ αποφάσισε δεδομένου όλου αυτού του κλίματος, του ευχάριστου να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού

Ο Μιχάλης Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, ανέφερε για το περιστατικό των εξορκισμών: «Το περιστατικό έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων ούτε για την χρήση ρεύματος» και ο κος Κούπκας απευθύνθηκε στον υπεύθυνο εκδηλώσεων πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν.

Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων εξήγησε πως το ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από γεννήτρια που προμηθεύτηκε ο ίδιος ο πάτερ.

Ο Μιχάλης Κούπκας υποστήριξε ότι ενημεώθηκαν για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού είχε συμβεί και εξήγησε ότι οι δημόσιοι χώροι δεν πρόκειται να καταστούν χώροι λατρείας.