Απολύθηκε εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο μόλις γύρισε από την άδεια μητρότητας

Απολύθηκε εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο μόλις γύρισε από την άδεια μητρότητας

Της το ανακοίνωσαν ξαφνικά χωρίς καμιά δικαιολογία

Εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο απολύθηκε στις αρχές Αυγούστου μία μέρα μετά την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας. Η γυναίκα δέχτηκε αιφνιδιαστικό τηλέφωνο από τον νομικό εκπρόσωπο του σχολείου, ο οποίος της ανακοίνωσε την απόλυση χωρίς καμιά δικαιολογία.

Ήταν η μέρα που η κόρη της είχε συμπληρώσει 18 μήνες ζωής και μία μέρα, με αποτέλεσμα τα εκπαιδευτήρια να είχαν νομότυπα το δικαίωμα της καταγγελίας της σύμβασης όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ο εργοδότης είχε τον χρόνο να την απολύσει πριν μείνει έγκυος, εφόσον δεν ήταν ικανοποιημένος, αλλά αντιθέτως της ανανέωσε τη σύμβαση σε αορίστου χρόνου, καθώς όπως εξηγεί η εργαζόμενη «η ανατροφοδότηση από τους μαθητές μου και τους γονείς τους υπήρξε πάντα πολύ θετική».

Σε επιστολή της αναφέρει ότι τιμωρήθηκε επειδή έγινε μητέρα και περιγράφει τις δυσκολίες (σωματικά, ψυχολογικά και οικονομικά) που χρειάστηκε να καταβάλει για να μπορέσει να τεκνοποιήσει (έκανε τρεις εξωσωματικές).

«Χρειάστηκε να λείψω δύο σχολικές χρονιές: αποκόλληση πλακούντα (6 από τους 9 μήνες στο κρεβάτι), άδεια μητρότητας, 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου από το υπουργείο Παιδείας. Έκανα 3 φορές εξωσωματική, έλειψα ελάχιστα, το πολύ μία μέρα κάθε φορά. Το σχολείο γνώριζε τον λόγο. Είχα μοιραστεί με την προϊσταμένη μου την αγωνία μου και τον πόνο μου μετά την αποβολή μου» λέει.

Η εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πλευρά του εργοδότη, αλλά δεν κατέστη εφικτό.