Σάκης Αρναούτογλου: Έντονη καιρική αστάθεια με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας μετά τον καύσωνα

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονη καιρική αστάθεια με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας μετά τον καύσωνα

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του ο υδράργυρος θα πέσει έως και κατά 10 βαθμούς Κελσίου

Έντονη καιρική αστάθεια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς χαμηλότερα, προβλέπει μετά το επερχόμενο κύμα καύσωνα ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει στην σελίδα του στο Facebook «μετά το κύμα ζέστης, έντονη αστάθεια σε αρκετά μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα, όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 9-10 βαθμών συγκριτικά με το ερχόμενο Σάββατο, όπου και θα νιώσουμε την περισσότερη ζέστη». Αναρτά δε και πίνακα με τις προβλέψεις του για τις μέγιστες θερμοκρασίες την επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα που ενδεχομένως θα συνοδεύουν αυτήν την μεταβολή του καιρού (βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις), παραπέμπει σε επόμενη ανάρτησή του τις προσεχείς ημέρες.

Συγκεκριμένα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει:

«Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά!

Μετά το κύμα ζέστης του ερχόμενου τριήμερου, έντονη αστάθεια σε αρκετά μεγάλο τμήμα της χώρας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα όπου και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 9-10 βαθμών συγκριτικά με το ερχόμενο Σάββατο όπου και θα νιώσουμε την περισσότερη ζέστη!

Σημαντική θα είναι η εξασθένηση του μελτεμιού και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα 22/8 μέχρι και την Πέμπτη 25/8 με μικρή μόνο και πάλι ενίσχυση του από τις 26/8 και μετά!

Όσον αφορά στους χάρτες βροχής της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει ενημέρωση από εδώ και μέσα από τη σελίδα μου το συντομότερο δυνατό!

Για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή σας διαβάστε προσεκτικά το κείμενο στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ».