Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Άγιο Όρος και στην Κόνιτσα Ιωαννίνων

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που καίει από χθες σε αγροτοδασική έκταση στο Άγιο Όρος, χωρίς να απειλούνται μονές.

Εναέρια μέσα επιχειρούν από το πρωί της Κυριακής στην πυρκαγιά που ξέσπασε χτες Σάββατο σε δασική περιοχή στον Αμάραντο Κόνιτσας.

Τέσσερα ελικόπτερα επιχειρούν σε συνδυασμό με επίγειες δυνάμεις και μονάδες δασοκομάντος για να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες που έχουν περιοριστεί στην κορυφογραμμή. Χθες οι επίγειες μονάδες κατάφεραν να διεισδύσουν στην δασώδη περιοχή και να φτάσουν κοντά στις εστίες της φωτιάς ώστε να την περιορίσουν.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Κυριακή 7/8. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.