Χασισοφυτεία «μαμούθ» με 2.225 δενδρύλλια εντοπίστηκε στη Βοιωτία

Χασισοφυτεία «μαμούθ» με 2.225 δενδρύλλια εντοπίστηκε στη Βοιωτία

Συνελήφθη ο αλλοδαπός καλλιεργητής της και αναζητούνται τρεις συνεργοί του

Μια χασισοφυτεία «μαμούθ» εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας σε απόκρημνη πλαγιά σε δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου του Δήμου Τανάγρας Βοιωτίας.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση, με τη συνδρομή και Αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη ο αλλοδαπός καλλιεργητής της. Η φυτεία βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, καθώς ήταν σε πλαγιά χαράδρας μεγάλης κλίσεως, εντός της οποίας υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι (πεζούλια), που περιβάλλονταν από πυκνή βλάστηση, με σκοπό να παρέχεται φυσική κάλυψη.

Η άρδευση της φυτείας γινόταν από πλαστικά βαρέλια νερού και λάστιχα ποτίσματος, τα οποία τροφοδοτούνταν από το κανάλι του Μόρνου. Από το χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν επίσης πλήθος βαρελιών νερού και ελαστικών ποτίσματος, γεωργικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα (μπουκάλια, γάντια εργασίας κ.λ.π.), κατάλληλα για την περιποίησή της.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα μας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων. Από την έρευνα που είναι σε εξέλιξη, αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.

Σημειώνεται, ότι αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη φυτεία που εντοπίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς πρόσφατα Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας είχαν εντοπίσει μία ακόμη μεγάλη φυτεία με 467 φυτά κάνναβης σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας και είχαν συλληφθεί οι δύο αλλοδαποί καλλιεργητές της.