Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο – Από πλαϊνή πόρτα ο δράστης στον εισαγγελέα

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο: Ένταση στο Δικαστικό Μέγαρο – Από πλαϊνή πόρτα ο δράστης στον εισαγγελέα

Ξέσπασε ο 19χρονος γιος της οικογένειας - «Αφήστε με να του πω, αυτά που θέλω να του πω»

Από πλαϊνή πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου οδηγήθηκε για λόγους ασφαλείας ο 50χρονος καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος στον εισαγγελέα.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί γυναίκες, μεταξύ αυτών και φίλες του θύματος, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ, που έγραφαν «γυναικοκτονία», ζητώντας την αυστηροποίηση της ποινής. Μαζί τους, συμμαθητές και φίλοι του 14χρονου γιου της άτυχης 41χρονης και του δράστη. Το μεσημέρι έφθασε στα δικαστήρια και ο 19χρονος γιος τους, ο οποίος συντετριμμένος περίμενε καρτερικά επί ώρες να αντικρύσει τον άνθρωπο που σκότωσε τη μητέρα του.

Προς αποφυγήν επεισοδίων η αστυνομία έβαλε κρυφά από πλαϊνή πόρτα τον δράστη στο Δικαστικό Μέγαρο. Μόλις ο 19χρονος το αντιλήφθηκε, ξέσπασε και προσπάθησε να προσπεράσει τους αστυνομικούς, να μπει στο Μέγαρο και να φτάσει στον πατέρα του. «Δεν ξέρω γιατί ήρθα, δεν ξέρω τι να κάνω» έλεγε νωρίτερα. Όταν οι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να περάσει, ξέσπασε και τους έλεγε «αφήστε με να του πω αυτά που θέλω να του πω». Με οργή αντιμετώπισαν την εν κρυπτώ μεταγωγή του δράστη στην εισαγγελέα Ζακύνθου και οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι.