Σοκ στο πανελλήνιο από τις δύο γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο μέσα σε 24 ώρες

Σοκ στο πανελλήνιο από τις δύο γυναικοκτονίες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο μέσα σε 24 ώρες

Οι άτυχες γυναίκες κατακρεουργήθηκαν με μαχαιριές - Μετανιωμένοι δηλώνουν εκ των υστέρων οι καθ' ομολογίαν δράστες

Σοκ στο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι δύο νέες γυναικοκτονίες που σημειώθηκαν μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες σε Ρέθυμνο και Ζάκυνθο, με τους δύο καθ' ομολογίαν δράστες να δηλώνουν... μετανιωμένοι.

Στο Ρέθυμνο ο 60χρονος δράστης οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοκατοχή και τον παρέπεμψε σε ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο ο 60χρονος ισχυρίστηκε ότι η 56χρονη του επιτέθηκε πρώτη, φραστικά στην αρχή και στη συνέχεια σωματικά. Ισχυρίστηκε δε, ότι θόλωσε και έγινε το κακό. «Θόλωσα. Δεν ξέρω τι έκανα» είπε.

Μετά την δολοφονία ο 60χρονος έφυγε από το σπίτι και πήρε τηλέφωνο τον γιο του και του ανέφερε, ότι σκότωσε την μητέρα του. Ο 31χρονος πήγε στο σπίτι και είδε την μητέρα του ξαπλωμένη μπρούμυτα στο πάτωμα μέσα σε μία λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως «ο πατέρας μου σκότωσε τη μητέρα μου». Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν τις έρευνες, ενώ παράλληλα εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 60χρονου.

Ο συζυγοκτόνος, λίγη ώρα αργότερα, πήγε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου και παραδόθηκε στις αρχές. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος λέγοντας πως «την αγαπούσα πολύ αλλά θόλωσα και τη σκότωσα». Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος της άτυχης 56χρονης επήλθε από τρεις μαχαιριές που δέχθηκε στο λαιμό. Η γυναίκα φέρει επίσης τραύματα στα άκρα, στην προσπάθεια της να προστατευθεί, καθώς και μαχαιριές στην πλάτη.

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες μία ακόμη γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της στη Ζάκυνθο. Ένας 51χρονος Αλβανός ο οποίος μάλιστα είχε καταδικαστεί μόλις τον περασμένο Ιούνιο για ενδοοικογενειακή βία, μετά από καταγγελία της 41χρονης συζύγου του και του είχε απαγορευθεί να την πλησιάζει σε απόσταση 100 μέτρων, ξυλοκόπησε άγρια την άτυχη γυναίκα μέσα στο σπίτι τους στο Τσιλιβί της Ζακύνθου. Η 41χρονη κατήγγειλε τον δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα το βράδυ της Κυριακής και ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν, αυτός επέστρεψε στο σπίτι περίπου 2 ώρες αργότερα, άρπαξε από τα μαλλιά την γυναίκα, την χτυπούσε και στη συνέχεια με ένα κουζινομάχαιρο της κατάφερε θανάσιμα πλήγματα στο λαιμό και τον θώρακα.

Ο δράστης μάλιστα, αφού άφησε το θύμα του να κείτεται νεκρό, έφυγε και αναζητούνταν από την Αστυνομία, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, οπότε εντοπίστηκε σε οικοδομή στην περιοχή του Μαραθία στο Κερί, όπου εργαζόταν ως οικοδόμος, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό. Όταν συνελήφθη, εμφανίσθηκε μετανιωμένος, λέγοντας: «Τον τελευταίο καιρό είχα μάθει πως με απατούσε. Για αυτόν τον λόγο ήμουν βίαιος απέναντί της. Το βράδυ έμεινα έξω. Μόνος μου έκατσα στο βουνό στην περιοχή Μπόχαλη. Πήγα για δουλειά γιατί δεν είχα καταλάβει ότι την σκότωσα. Δεν πίστευα ότι την σκότωσα. Μετανιώνω αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Με απατούσε και έχασα τον έλεγχο».

Ο 51χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα αύριο Τρίτη 2 Αυγούστου. Ακόμα, μετά από παρέμβαση του Εισαγγελέα Ζακύνθου, αναμένεται το Χαμόγελο του Παιδιού να αναλάβει τα δύο ανήλικα παιδιά της άτυχης 41χρονης. Πρόκειται για ένα κορίτσι 8 ετών και ένα αγόρι 14 ετών, ενώ το τρίτο το παιδί είναι ενήλικο, 19 ετών και μένει μόνιμα στην Καλαμάτα.