Η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Κορυφώνεται η κίνηση

Η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου – Κορυφώνεται η κίνηση

Ξεκίνησε το μεγάλο κύμα φυγής από τις πόλεις - Αυξημένη η κίνηση σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και η κίνηση στα λιμάνια, τα ΚΤΕΛ και τις εθνικές οδούς κορυφώνεται από τους αδειούχους του Αυγούστου, που αποχωρούν με κάθε μέσο από το κλεινόν άστυ για έστω και λίγες ημέρες διακοπών.

Αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, πάνω από 100.000 επιβάτες, με προορισμούς τα νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, τη Ρόδο, το Βόρειο Αιγαίο και τον Αργοσαρωνικό. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό, προκύπτει ότι από 1 έως 27 Ιουλίου είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά για όλους τους προορισμούς 658.421 επιβάτες και από το λιμάνι της Ραφήνας 149.699 επιβάτες.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 καταγράφεται αύξηση 12,3% από το λιμάνι του Πειραιά και 11,6% από τη Ραφήνα. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021 είχαν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά 585.787 επιβάτες, ενώ το 2019 είχαν αναχωρήσει 727.126 επιβάτες. Το λιμενικό σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών, ενώ καλό είναι αυτοί που πρόκειται να ταξιδέψουν να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Γεμάτα φεύγουν και τα λεωφορεία στα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, ενώ από σήμερα το μεσημέρι και μετά αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου.