Παγώνη: Δε θα πει ο Τσίπρας πότε θα γίνει το δεύτερο PCR test, ο γιατρός του θα το πει

Παγώνη: Δε θα πει ο Τσίπρας πότε θα γίνει το δεύτερο PCR test, ο γιατρός του θα το πει

«Δεν προλαβαίνουν τα νέα εμβόλια να έρθουν τον Σεπτέμβρη»

Για τον Αλέξη Τσίπρα και την παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγα 24ώρα αφότου νόσησε με κορονοϊό για δεύτερη φορά, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Δεν θα πει ο κ. Τσίπρας πότε θα γίνει το δεύτερο PCR test, ο γιατρός του θα το πει. Λέμε ότι στις πέντε ημέρες μετά το πρώτο, πρέπει να γίνει το δεύτερο PCR test, εδώ ακούω ότι έκανε PCR σε δύο μέρες, αν δεν κάνω λάθος» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να φοράει προστατευτική μάσκα, όπως προβλέπεται στις συστάσεις του ΕΟΔΥ να κάνουν όσοι νοσήσουν με κορονοϊό για πέντε ημέρες αφότου βγει αρνητικό το δεύτερο PCR test στο οποίο θα υποβληθούν.

«Τα κρούσματα είναι πολλά παραπάνω»

Για την πανδημία και την εξέλιξη της Covid η Ματίνα Παγώνη είπε ότι ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκα στον συνωστισμό, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα είναι πολλά παραπάνω από αυτά που ανακοινώνονται.

«Είμαι στη Λήμνο, βλέπουμε στα νησιά την νεολαία, τα παιδιά να διασκεδάζουν μετά από δύο χρόνια πανδημίας και αυτό είναι φυσιολογικό. Στα σοκάκια όμως, εκεί όπου υπάρχει συνωστισμός και πολύς κόσμος, πρέπει να βάζουμε την μάσκα μας. Σε κανέναν δεν αρέσει να φοράει μάσκα, η υποπαραλλαγή 5 είναι μεταδοτική. Τα κρούσματα είναι πολλά παραπάνω γιατί ο κόσμος δεν δηλώνει ότι έχει νοσήσει» είπε.

Χαρακτήρισε λανθασμένη την σκέψη ορισμένων να θεωρούν ότι αν νοσήσουν θα «ξεμπερδέψουν». «Πολλοί λένε "ας νοσήσω για να ησυχάσω", όμως δεν είναι έτσι, το 30% των ασθενών έχει long-covid και οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές».

«Δεν προλαβαίνουν να έρθουν τα νέα εμβόλια τον Σεπτέμβρη»

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας η κ. Παγώνη ήταν αρνητική, λέγοντας «το υποχρεωτικό στην Ελλάδα έχει αντίθετα αποτελέσματα. Έχουν γίνει οι συστάσεις που πρέπει και ο καθένας ξέρει που θα βάλει την μάσκα του».

«Πολλοί νοσούν χωρίς να το καταλάβουν είτε γιατί δεν χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα-πρέπει να είναι αποστειρωμένη, να χρησιμοποιείται αντισηπτικό όταν την βάζεις και την βγάζεις- είτε διότι δεν τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας. Άνθρωποι που είχαν να συναντηθούν δύο χρόνια, όταν συναντιούνται τώρα το καλοκαίρι, αγκαλιάζονται και έχουν πολύ στενή επαφή, ενώ ο ιός είναι παρών και καραδοκεί» είπε.

«Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν μέτρα, από τον Σεπτέμβρη υπάρχουν οι εμβολιασμοί. Δεν προλαβαίνουν να έρθουν τον Σεπτέμβρη (τα νέα εμβόλια). Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα για να εμβολιαστούν όσοι έχουνε μειωμένα ή καθόλου αντισώματα για να προστατευθούν», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.