Άγιος Νικόλαος: Επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτριες επειδή του είπαν να κλείσει ραντεβού

Άγιος Νικόλαος: Επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτριες επειδή του είπαν να κλείσει ραντεβού

Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος προκαλώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο

Επεισόδιο σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σήμερα το μεσημέρι, όταν άνδρας Αλβανικής καταγωγής επιτέθηκε σε δύο ιατρούς, δυο νοσηλεύτριες και σε έναν διοικητικό υπάλληλο, ενώ έριξε στο πάτωμα ιατρικό μηχάνημα.

Όλα συνέβησαν, όταν ο άνδρας ζήτησε να εξεταστεί άμεσα και ο γιατρός του δήλωσε, ότι χρειαζόταν να κλείσει ραντεβού, αφού δεν συνέτρεχε λόγος άμεσης εξέτασης. Τότε ως «μαινόμενος ταύρος» επιτέθηκε στο γιατρό, έριξε κάτω το μόνιτορ, επιτέθηκε στις νοσηλεύτριες, αλλά και σε έναν διοικητικό υπάλληλο που προσπάθησε να βοηθήσει.

Μετά προσπάθησε να φύγει, όμως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που τον εντόπισε και τον προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα. Προβληματισμός εκφράζεται ωστόσο από στελέχη του νοσοκομείου, γιατί η αστυνομία δεν προχώρησε σε αυτόφωρη διαδικασία, μετά απ’ όλη αυτή την κατάσταση που δημιούργησε ο άνδρας, αφήνοντας τον ελεύθερο μετά την καταγραφή του περιστατικού.

Ο Σύλλογος εργαζόμενων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ζητά με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό «να κινηθούν αυτεπάγγελτα κατόπιν σχετικής αναφοράς οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες για τον εμπλεκόμενο στο περιστατικό, όπως επίσης και για κάθε περιστατικό επίθεσης εναντίον υγειονομικών σε υπηρεσία. Να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου».