Δικαστήρια Ευελπίδων: Συναγερμός από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο άλσος

Δικαστήρια Ευελπίδων: Συναγερμός από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο άλσος

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα

Ως ιδιαίτερα σοβαρό κρίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το περιστατικό με τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε εντός του άλσους των δικαστηρίων (σ.σ. στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, στην Κυψέλη) σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από την περίφραξη.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το γεγονός ότι προηγήθηκαν απειλητικά τηλεφωνήματα σε ενημερωτική ιστοσελίδα και καθημερινή εφημερίδα, πρακτική η οποία δεν συνηθίζεται όταν έχουμε κάποια επίθεση με εμπρηστικούς μηχανισμούς (σ.σ. γκαζάκια με εύφλεκτο υγρό).

Δεν το είδαμε δηλαδή να συμβαίνει ούτε στην περίπτωση του Α.Ε.Μ. που λίγο έλειψε να καταστρέψει ολοσχερώς το κτίριο που στεγάζεται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM, ούτε στην περίπτωση του Α.Ε.Μ. στη ΔΟΥ Αμαρουσίου.

Βέβαια, αυτή τη φορά είχαμε εκρηκτικό και όχι εμπρηστικό μηχανισμό, κάτι που δείχνει αναβαθμισμένη δράση ατόμων που κινούνται στις παρυφές του «αντάρτικου πόλεως». Για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκρότηση ένοπλης οργάνωσης, ωστόσο, το περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για «κινητικότητα» στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Τέλος, για το περιστατικό ενημερώθηκαν τόσο η Κρατική Ασφάλεια όσο και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, θα διερευνήσουν την υπόθεση.

Τι συνέβη το βράδυ της Κυριακής

Ήταν 23:35 όταν άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla.gr και ανέφερε ότι εντός του άλσους των δικαστηρίων στην πρώην Σχολή Ευελπίδων έχει τοποθετηθεί βόμβα που θα εκραγεί τα μεσάνυχτα. Το ίδιο τηλεφώνημα φαίνεται να έγινε δευτερόλεπτα αργότερα και στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας που απέκλεισε τον χώρο, αφού πέρασε αρκετή ώρα χωρίς να σημειωθεί κάποια έκρηξη κλιμάκιο του ΤΕΕΜ ανέλαβε τη διερεύνηση του χώρου, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν ένα σακίδιο που περιείχε έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση, ενώ από επίσημες αστυνομικές πηγές δεν επιβεβαιώνονται κάποιες αναφορές που υπήρξαν από πολίτες ότι ακούστηκε έκρηξη.