Φωτιά στον Έβρο – Στυλιανίδης: «Να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες»

Φωτιά στον Έβρο – Στυλιανίδης: «Να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες»

Σύσκεψη στη Δαδιά υπό το κυβερνητικό κλιμάκιο

Στη Δαδιά βρίσκεται το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχώρησε ο υπηρεσιακός σχεδιασμός για να περιοριστεί η φωτιά που καίει εδώ και τέσσερις μέρες στον Έβρο.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του κλιμακίου, ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, στελέχη της Αστυνομίας, του Στρατού, αξιωματικοί του ΠΣ, στελεχη Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια και το Δήμο Σουφλίου, μαζί με εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς.

Έγινε μια γρήγορη ενημέρωση για την κατάσταση και ακολούθως οι επιχειρησιακοί μετέβησαν στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Στον «Όλυμπο» αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να ανοιχθούν αντιπυρικές ζώνες στα Δυτικά και Νοτιοδυτικά με σκοπό να δοθεί πρόσβαση στις επίγειες δυνάμεις.

«Να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες»

«Έχει δημιουργηθεί μία επιχειρησιακή ομάδα για τον καλύτερο συντονισμό της φωτιάς. Ελήφθησαν αποφάσεις. Πάμε τώρα στο νοτιοδυτικό μέτωπο για να δούμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τις αντιπυρικές ζώνες», δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης.

«Το δασικό σύστημα της Δαδιάς είναι ένα θησαυροφυλάκιο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μέλημά μας είναι να οργανώσουμε σταθμό πρώτων βοηθειών και για την άγρια πανίδα. Σχεδιάζουμε ήδη τα βήματά μας για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος» διαβεβαίωσε από πλευράς του και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς.