Φωτιά στον Έβρο: Καίει για τέταρτη ημέρα – Εκκενώθηκε το χωριό Δαδιά

Φωτιά στον Έβρο: Καίει για τέταρτη ημέρα – Εκκενώθηκε το χωριό Δαδιά

Κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στην περιοχή

Μαίνεται για τέταρτη μέρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στη Δαδιά, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, που σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται μέτωπα. Για το λόγο αυτό, με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν να επιχειρούν ξανά και τα εναέρια μέσα (2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο), με την κατάσταση να αξιολογείται συνεχώς.

Στη φωτιά επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του στρατού η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Δαδιά

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν άμεσα τον οικισμό της Δαδιάς, προς Γιαννούλη και Σουφλί, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή βρίσκονταν από νωρίς πούλμαν, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους που θα χρειαστούν βοήθεια, ενώ αρκετοί αποχώρησαν με δικά τους οχήματα τους.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή

Μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και σε πολιτικό επίπεδο, με κυβερνητικό κλιμάκιο έφτασε στην περιοχή.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.