Ρέθυμνο: Νέο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης – Του συστήθηκε ως ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Άρης»

Ρέθυμνο: Νέο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης – Του συστήθηκε ως ο αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Άρης»

Δείτε πώς πήγαν να ξεγελάσουν γνωστό καρδιολόγο

Ένα ακόμα περιστατικό τηλεφωνικής - ηλεκτρονικής απάτης που ευτυχώς δεν ευοδώθηκε, καταγράφηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Ο δράστης, κάλεσε από ελληνικό κινητό τηλέφωνο -μιας χρήσης- γνωστό καρδιολόγο στο Ρέθυμνο και του συστήθηκε ως Μιχαήλ Σαρρής, Αντιπρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Άρης». Ο δήθεν ποδοσφαιρικός παράγοντας, ζήτησε από τον γιατρό να εξετάσει πέντε αθλητές της ομάδας και του ζήτησε να του στείλει το IBAN, προκειμένου να καταθέσει το κόστος των ιατρικών πράξεων.

Ο καρδιολόγος όντως έστειλε μέσω sms τον τραπεζικό του λογαριασμό, για να λάβει αυτόματα έναν σύνδεσμο – παγίδα τον οποίο θα έπρεπε να ανοίξει, για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Ο γιατρός αντιλήφθηκε αμέσως ότι επρόκειτο για περιστατικό απάτης και ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, η οποία και διερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με τη Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, δεκάδες τέτοια περιστατικά φτάνουν στην ΕΛΑΣ καθημερινά και αφορούν απόπειρες ή και τετελεσμένες απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Οι κακοποιοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, κινητά, laptop, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ψεύτικες σελίδες αγοραπωλησιών, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους και συνήθως χρησιμοποιούν κινέζικα ή πακιστανικά κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους, αφού οι σύνδεσμοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι φέρουν ασυνάρτητες ή και αστείες φράσεις.