Δικηγορικός Σύλλογος: Νέα πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη

Δικηγορικός Σύλλογος: Νέα πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη

Αφορμή η δημοσιοποίηση προσωπικών φωτογραφιών νεαρών που έχουν καταγγείλει για βιασμό τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στο επίκεντρο νέας συμπληρωματικής προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας βρίσκεται ο Αλέξης Κούγιας μετά την κίνηση του να δημοσιοποιήσει, μέσω του σαιτ του δικηγορικού του γραφείου και την αποστολή μέσω email σε μέσα ενημέρωσης, προσωπικών φωτογραφιών νεαρών που έχουν καταγγείλει για βιασμό τον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και μαρτύρων στην υπόθεση.

Ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ζήσης Κωνσταντίνου άσκησε νέα συμπληρωματική πειθαρχική έρευνα με αποτέλεσμα ο κ. Κούγιας να καλείται να καταθέσει αύριο στον Βασίλη Κατσάνη, πειθαρχικό εισηγητή για την υπόθεση της δίκης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, απολογητικό υπόμνημα σχετικά με την ανάρτησή του στην οποία , μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «αδίστακτους, στρατευμένους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Ο Αλέξης Κούγιας, έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διαταχθεί και πάλι για την υπόθεση Λιγνάδη, τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου, συνηγόρου δυο εκ των καταγγελλόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κούγιας έχει δικαίωμα να ζητήσει αναβολή για να συντάξει το υπόμνημα του.