Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: Nέο συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή της πρόσκρουσης

Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: Nέο συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή της πρόσκρουσης

Σοκάρει με την έκρηξη που λαμπαδιάζει όλη την περιοχή - Οι ΗΠΑ μπαίνουν στις έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Τα δραματικά δευτερόλεπτα της πτώσης του Αντόνοφ στην Καβάλα το Σάββατο, αλλά και τη στιγμή της συντριβής στο έδαφος αποτυπώνει ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Παλαιοχωρίου.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook αποτυπώνει το φλεγόμενο αεροπλάνο στην πορεία θανάτου, με την πρόσκρουση να γίνεται κυριολεκτικά λίγο μόλις μέτρα πιο μακριά από κτίρια και τον αυτοκινητόδρομο από τον οποίο διακρίνεται εκείνη την στιγμή να περνά όχημα.

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο καταγράφεται η καθοδική πορεία του Αντόνοφ, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα διαδέχεται η τεράστια έκρηξη και λαμπαδιάζει όλη η περιοχή.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Στις έρευνες μπαίνουν οι ΗΠΑ

Εξάλλου, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να συμμετέχουν στις έρευνες για την συντριβή του αεροσκάφους, ύστερα από σχετική συνεννόηση που προηγήθηκε με τις ελληνικές αρχές, γιατί υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τα αίτια της πτώσης.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star στην Ελλάδα θα έρθουν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στρατιωτικοί και ειδικοί από την υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων, ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς έγινε και έπεσε το αεροσκάφος και τι ακριβώς περιλάμβανε το φορτίο των πυρομαχικών.

Μάλιστα, το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, σημείωσε πως οι ΗΠΑ συμμετέχουν γιατί έχουν θεσμικό ρόλο, αφού η εταιρία που έκανε τις μεταφορές των πυρομαχικών από την Σερβία έχει έδρα στην Αμερική.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Παγγαίου ζητώντας από τους πολίτες που κινούνται γύρω από την περιοχή που έπεσε το Antonov στο Παλαιοχώρι Καβάλας να ενημερώσουν τις αρχές σε περίπτωση που εντοπίσουν σχετικά πυρομαχικά.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας έδωσε εντολή για διάβημα προς την Σερβία, αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για τη φύση του φορτίου, αλλά έγινε διάβημα και στον Ουκρανό πρέσβη.