Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: «Αν εντοπίσετε αυτά τα πυρομαχικά ειδοποιήστε αμέσως»

Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: «Αν εντοπίσετε αυτά τα πυρομαχικά ειδοποιήστε αμέσως»

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Παγγαίου και ζητάει από τον κόσμο να προσέξει και βοηθήσει στον εντοπισμό του επικίνδυνου φορτίου του αεροπλάνου

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές στην Καβάλα, μετά από την πτώση του ουκρανικού αεροσκάφους Αντόνοφ, που μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικού υλικού. Η περιοχή έχει αποκλειστεί και ο στρατός προσπαθεί να μαζέψει τα πυρομαχικά ή να τα εξουδετερώσει με ελεγχόμενες εκρήξεις.

Παράλληλα, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Παγγαίου ζητά αν κάποιος δει πυρομαχικά από τον Antonov να ειδοποιήσει τις αρχές.

«Επείγουσα Ανακοίνωση Προσοχη !!!!

Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ… Τον Δήμο Παγγαιου τηλ επικοινωνίας ( 693 6108070) η την Ελληνική Αστυνομία !!!!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Γενικά είναι μεγάλη η ανησυχία του για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε το Σάββατο το βράδυ στους Αντιφιλίππους του δήμου Παγγαίου. Σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό Άμυνας, το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έκανε διάβημα τόσο προς την Σερβία, όσο και προς την Ουκρανία, διότι δεν ήταν ενήμερη για το γεγονός ότι το Αντόνοφ ήταν γεμάτο πυρομαχικά.