Χαλκιδική: «Δεν μπορώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου, χωρίς τον Μάρτιν» λέει ο αδερφός του αγνοούμενου

Χαλκιδική: «Δεν μπορώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου, χωρίς τον Μάρτιν» λέει ο αδερφός του αγνοούμενου

Ο Γκόραν βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες στην περιοχή που χάθηκε ο αδερφός του

Μέσα στην αγωνία και τον φόβο ζει ο αδερφός του Μάρτιν Γιοβανόφσκι, ο οποίος αγνοείται εδώ και 10 ημέρες στην παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, καθώς παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.

Ο Γκόραν βρίσκεται εδώ και τρεις μέρες στην περιοχή που χάθηκε ο αδερφός του, περιμένοντας πλέον ένα θαύμα για να εντοπιστεί. Το ταξίδι των τριών φίλων από τη Βόρεια Μακεδονία εξελίχθηκε σε θρίλερ και ανέτρεψε τα σχέδιά τους για τις καλοκαιρινές διακοπές, με την οικογένεια του Μάρτιν να βιώνει έναν πραγματικό εφιάλτη σε μία ξένη χώρα.

 

 

«Βρίσκομαι στη Χαλκιδική με την μητέρα μου, τη σύζυγό μου και το παιδάκι μας, ψάχνοντας τον αδερφό μου. Μέχρι τώρα δυστυχώς, δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα, κανένα σημάδι. Έχουμε “κολλήσει” σε άλλη χώρα, αλλά δεν μπορώ να γυρίσω σπίτι μου χωρίς τον αδερφό μου. Δεν μπορώ να πω στην μητέρα μου, πως θα γυρίσουμε στην πατρίδα μας χωρίς αυτόν», δηλώνει στο ThessToday.gr ο Γκόραν, με την βοήθεια της εθελόντριας του ΟΦΚΑΘ Μαρίας Τζουμανίδου.

Παράλληλα αναφέρει πως τα έξοδα που καλούνται να καλύψουν από την τσέπη τους πλέον είναι περισσότερα από αυτά που μπορούν να διαθέσουν, με τον Γκόραν να επισημαίνει πως «η οικογένειά μου δεν μπορεί να το αντέξει άλλο. Η έρευνα για τον αδερφό μου γίνεται πολύ ακριβή» καθώς νοικιάζουν αεροπλάνα, σκάφη όπως και υποβρύχια drone με θερμικές κάμερες.

Ο Γκόραν απευθύνει για ακόμη μία φορά έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσει στον εντοπισμό του αδερφό του με οποιονδήποτε τρόπο έχει απομείνει, όπως και ζητάει ακόμη και από τους πολίτες της περιοχής να συνεχίζουν να ψάχνουν και αυτοί. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν συνδράμει στον εντοπισμό του αδερφού μου. Οι δωρεές είναι πολύ σημαντικές και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς αυτές. Πλέον όμως είμαστε ελάχιστοι στις έρευνες και έχουμε πολύ μεγάλη έκταση να καλύψουμε. Χρειαζόμαστε αεροπλάνα, επιπλέον drone και ελικόπτερα, οποιοσδήποτε μπορεί και ας ψάξει μαζί μας».

Μάχη με τον χρόνο από τους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ

Οι εθελοντές του ΟΦΚΑΘ σήμερα πραγματοποιούν μία ακόμη μεγάλη επιχείρηση με μοναδικό στόχο αυτή τη φορά να μεταφέρουν τα καλά νέα στην οικογένεια του αγνοούμενου Μάρτιν. Χρησιμοποιώντας εναέρια drone με θερμική κάμερα, καθώς και δύο σκάφη εκ των οποίων το ένα το διέθεσε η Ναυαγοσωστική Ακαδημία Ελλάδος «Bayline Services», οι έρευνες θα επεκταθούν σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα, στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

«Τα πράγματα σήμερα είναι πολύ δύσκολα καθώς δεν μας βοηθάει ο καιρός. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες περίπου μέχρι 4-5 το απόγευμα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, όπως κάθε φορά. Το ένα σκάφος θα κινείται από τα Μουδανιά και προς το κάτω μέρος, ενώ το δεύτερο από τη Νέα Σκιώνη προς το Ποσείδι. Δίνεται μία πραγματική μάχη με τον χρόνο. Όλοι ελπίζουμε να βρούμε το παιδί και να το γυρίσουμε στην οικογένειά του που ακόμη και μετά από δέκα ημέρες, τον περιμένει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, ο οποίος βρίσκεται από την αρχή στην πρώτη γραμμή των ερευνών για τον εντοπισμό του Μάρτιν.

Συντετριμμένη η μητέρα του 31χρονου έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ και με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει, εκλιπαρεί να δει το παιδί της.

«Σας παρακαλώ, μην τον αφήσετε, βρείτε τον γιο μου» λέει επανειλημμένα με κομμένη την ανάσα στους διασώστες, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τις ημέρες που έχουν περάσει από την εξαφάνισή του, έχοντας πίστη πως θα τον ξαναδεί.